Judetul Maramures, in topul destinatiilor turistice apreciate de vizitatorii Targului de Turism al Romaniei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Duminica, 17 noiembrie, Editia de toamna 2019 a Targului de Turism al Romaniei isi inchide portile dupa patru zile pline, in care vizitatorii pasionati de calatorii sau doritori sa descopere frumusetile Romaniei au putut sa afle care sunt destinatiile turistice de top din tara noastra si ce au acestea de oferit.

Eforturile de crestere a atractivitatii turistice a Maramuresului nu au ramas nerasplatite. Ca in fiecare an, standul judetului Maramures a fost fruntas in preferintele vizitatorilor, atrasi de ospitalitatea gazdelor, folclorul morosenesc, demonstratiile de mestesuguri traditionale, dar si de mirosul bucatelor imbietoare.

Consiliul Judetean Maramures a fost reprezentat cu cinste de catre vicepresedintele Ioan Doru Dancus si o parte a echipei Serviciului de Relatii Publice, sef Serviciu Laura Danci. Alaturi de acestia s-au aflat reprezentanti ai Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica din Baia Sprie, Borsa, Seini, Targu Lapus si Tautii Magheraus.
Responsabili de voia buna au fost maestrul Dumitru Dobrican, artistii Florin Gherman, Rafila Barbos, Onisor Pop, Carmen Stetco, Ghita Breban si corpul de balet al Ansamblului Folcloric National ”Transilvania”, care au horit si au jucat ca la ceas de sarbatoare.

Renumele Maramuresului ca principala regiune a tarii, purtatoare de traditii si obiceiuri care au dainuit in timp, a fost intarit de demonstratiile Mariei Zapca, mester popular din Sapanta, cu drag de tesut la razboi, din ale carei maini ies adevarate opera de arta.

Reproducerea fidela a decorului specific maramuresean din cadrul standului a fost posibila cu sprijinul Muzeului Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, in timp ce responsabil pentru bucatele traditionale de exceptie a fost Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Liviu Borlan” Maramures. Standul Maramuresului s-a bucurat si de prezenta rapsodului Grigore Lese, care si-a luat in serios rolul de promoter al judetului si le-a vorbit cu multa daruire celor prezenti despre cele patru Tari ale Maramuresului.

In prima zi a targului, reprezentantii judetului Maramures au primit vizita noului ministru al Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, caruia i s-a urat bun-venit cum se cuvine, cu un pahar de horinca, asa cum face orice maramuresean cand isi intampina oaspetii. Un moment de onoare pentru delegatia Maramuresului a fost si vizita Altetei Sale Regale, Printul Paul al Romaniei, care a marturisit ca renumele pe care Maramuresul Voievodal il are in tara, dar si peste hotare, l-a convins sa il aleaga ca destinatie pentru sarbatorile de iarna.

Inca o data, vestea frumusetilor si obiectivelor turistice din Maramures a ajuns la numerosii vizitatori ai targului, judetul nostru fiind reprezentat cu cinste de catre cei care l-au promovat neobositi. Pe intreg parcursul evenimentului au fost impartite sute de materiale de promovare a celor patru tari ale judetului si a obiectivelor turistice regasite aici, multi dintre cei prezenti declarandu-se convinsi sa viziteze Maramuresul in viitorul apropiat.

Structurile de primire turistice din judet ii asteapta cu pachete speciale si promit experiente traditionale si autentice de neuitat, care insa nu fac rabat de la calitate.

ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1