Judetul Maramures se va infrati cu municipalitatea Nan Dong din China

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O delegatie din China a ajuns in Maramures, marti, 25 aprilie 2017, pentru a se intalni cu presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea si prefectul de Maramures, Sebastian Luput. Discutiile au urmarit doua directii, respectiv infratirea Judetului Maramures cu municipalitatea din Nan Dong, una dintre cele mai bogate si dezvoltate provincii din China, dar si o intalnire cu oamenii de afaceri din judetul nostru, in vederea unor colaborari in mai multe domenii de activitate.

Din delegatia prezenta in cabinetul presedintelui Consiliului Judetean Maramures au facut parte Guo Jinnan – presedinta femeilor de afaceri chineze in Romania, Zhong Chen Jian – vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie din Nan Dong, Pan  Fubi – reprezentanta Grupului de Firme Newopen , general manager la Newopen Real Estate Invest, Adrian Buga – director operational Gift House Solutions Bucuresti, Mihail Vornicov – director juridic Gift House Solutions Bucuresti si Payer Maria – reprezentant relatii internationale Gift House Solutions Bucuresti.

Mihail Vornicov, directorul juridic al Gift House Solutions Bucuresti a explicat faptul ca doamna Pan Fubi reprezinta un puternic grup de afaceri cu preocupari in domeniul educational, constructii si investitii imobiliare, societatea aflandu-se in topul primelor cinci companii din zona Nan Dong. In domeniul educational, Grupul de Firme Newopen detine doua universitati, cinci licee si 30 de scoli gimnaziale.

O varianta propusa de partea chineza a fost aceea ca, in China, sa fie deschis un centru de prezentare permanent cu produse din Maramures, respectiv firme neconcurente din judetul nostru sa expuna produsele intr-un show-room, urmand a fi creata, astfel, o punte vie de legatura intre cele doua zone.

Atat presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, cat si prefectul de Maramures, Sebastian Luput au subliniat faptul judetul are nevoie de investitii straine, in vederea crearii de noi locuri de munca. Oficialii Maramuresului au fost invitati in Nan Dong, pentru a vedea la fata locului provincia cu care ne vom infrati, dar si oportunitatile de afaceri existente in aceasta regiune.

”Le multumesc partenerilor din China ca au venit in Maramures si le transmit faptul ca rolul nostru, al autoritatilor locale este acela de a pune la dispozitia investitorilor straini locatia necesara pentru desfasurarea afacerilor. Cu cat mai multe afaceri au loc intr-o zona, cu atat mai fericite sunt autoritatile locale. Intalnirile care au loc in aceste zile cu oamenii de afaceri din Maramures, cu administratiile locale din Miresu Mare, Sighetu Marmatiei, Viseu si Borsa sunt extrem de importante, datorita faptului ca deschid noi perspective pentru agentii economici din judetul nostru.

Firmele care vor dori sa se dezvolte inafara judetului, vor avea oportunitatea de a-si transfera o parte din afaceri in China. Aceasta infratire va fi una benefica pentru judetul Maramures, economia chineza fiind una apreciata in intreaga lume, iar provincia Nan Dong este o zona cu un potential economic foarte ridicat”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

La finalul discutiilor care au avut loc in biroul presedintelui Gabriel Zetea, delegatia s-a intalnit, in Sala ”Bogdan Voda” a Consiliului Judetean, cu oameni de afaceri care reprezinta diverse domenii de activitate. Au fost create, astfel, legaturi de colaborare intre partea chineza si agentii economici din Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. radu

  Pai daca reprezentantii chinezi sunt din regiunile dezvoltate ale Chinei,inseamna ca acolo salariul minim e peste 1000 de dolari,ceea ce pentru noi e doar un vis.Inseamna ca pot ei sa vina si sa deschida fabrici in zona deoarece la noi salariul minim nu trece de 250 de dolari.Sau pe ei se bazeaza consiliul judetean ca turisti pentru spectacolul de sunet si lumini: Haida,hai la Maramu’?

  Reply
  1. Mia

   Stai calm Radu, suntem infratiti si cu Hollywood, insa nu s-a turnat niciun film in Maramures care sa ia premiul Oscar…

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *