Judo: Monica Ungureanu a cucerit bronzul la Europenele de la Varsovia

 

Sportiva romana Monica Ungureanu a cucerit medalia de bronz in limitele categoriei 48 kg, joi, la Campionatele Europene de judo de la Varsovia, dupa ce a invins-o in meciul decisiv pe Noa Minsker (Israel), relateaza Agerpres.

Ungureanu, care obtinuse bronzul si la editia de anul trecut, a trecut in optimi de Cinta Garcia Mesa (Spania), prin ippon, in sferturi a castigat tot prin ippon in fata ucrainencei Marina Cerniak, dar a pierdut semifinala cu rusoaica Irina Dolgova (ippon), pentru ca apoi sa castige meciul pentru locurile 3 – 5 cu Noa Minsker, diferenta facandu-se la punctele de penalizare.

Tot la categoria 48 kg, Alexandra Pop a fost invinsa in primul tur de Maria Siderot (Portugalia), prin ippon.

La cat. 52 kg, Alexandra Larisa Florian a ocupat locul 7, dupa ce a invins-o in optimi pe Reka Pupp (Ungaria), prin ippon, dar a pierdut in sferturi in fata portughezei Joana Ramos (ippon), iar apoi a cedat si in recalificari in fata elvetiencei Evelyne Tschopp (ippon).

Andreea Chitu, medaliata cu bronz anul trecut si campioana a categoriei in 2012 si 2015, a fost invinsa si ea de Joana Ramos, in optimi (ippon).

Vineri au loc meciuri la categoriile 63 si 70 kg (feminin), respectiv 73 si 81 kg (masculin), Romania fiind reprezentata de Alexandru Raicu si Marcel Cercea la cat. 73 kg, Vlad Visan si Elemer Szocs la cat. 81 kg.

Obiectivul delegatiei Romaniei la Europenele din Polonia era castigarea unei medalii.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *