Jumatate din capacitatea de productie a energiei electrice, ineficienta economic sau la limita

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

bec energieAproape jumatate din capacitatea de productie a energiei electrice din Romania este ineficienta din punct de vedere economic sau se afla la limita eficientei, a declarat, marti, Andrei Dominic Gerea, ministrul Energiei, la o dezbatere despre energie regenerabila, informeaza Agerpres.

“Aproape jumatate din capacitatea de productie a energiei electrice din Romania ori este ineficienta din punct de vedere economic ori este la limita eficientei. Si aici vorbesc exact de productia bazata pe carbune si energia eoliana, solara si pe biomasa. Deci aceste componente care reprezinta jumatate din capacitatea noastra de productie a energiei electrice sunt ori ineficiente ori la limita pentru ca au nevoie de scheme suport, au nevoie de variante de subventii acceptate la nivelul Uniunii Europene si asa mai departe. Este o provocare pe care sunt convins ca nu numai Romania o are ci majoritatea tarilor care inca detin tehnologii vechi de productie a energiei electrice”, a spus Gerea.

Ministrul a afirmat ca Romania trebuie sa gandeasca un cadru adecvat de finantare, scheme de bonusare adecvate pentru ca pana acum suportul care a venit din partea statului practic s-a dus in acoperirea ineficientei economice si nu in dezvoltarea eficientei energetice.

“In ceea ce priveste sursele regenerabile de energie, gestionarea acestui sector trebuie sa fie inteleasa in contextul functionarii pietei de energie electrica, in contextul asigurarii securitatii sistemului energetic, in asigurarea securitatii functionarii sistemului energetic national si nu in ultimul rand in asigurarea unui pret suportabil la consumatorii finali. Romania nu isi poate permite cresteri majore ale pretului energiei intr-un timp foarte scurt”, a mai declarat Gerea.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *