Jumatate din unitatile medico-sociale din Maramures nu functioneaza

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

copii-saraci-sateLe facem si apoi le lasam in paragina. Jumatate din centrele medico-sociale din judetul Maramures nu functioneaza, desi in ele s-au investit sume deloc de neglijat. Ovidiu Morar, directorul AJPIS Maramures, la sedinta Colegiului Prefectural, a punctat faptul ca merita de trecut in revista modul in care, din fonduri publice, s-a investit in infrastructura sociala a judetului Maramures.

Au fost infiintate, prin hotarare de guvern, si finantate din fondurile Ministerului Muncii patru unitati medico-sociale. Este vorba despre una la Sighetu Marmatiei, in care s-au investit 300.000 lei, dar nu este data in folosinta, una la Targu Lapus cu investitii de 1.390.000 lei, care functioneaza cu bune rezultate si una la Dragomiresti, in care s-au investit 1.182.635 lei si care functioneaza asigurand tratarea dar si protectia a 20 de beneficiari din nordul Maramuresului (inclusiv Sighetu Marmatiei).

Cea de-a doua unitate din judet care nu functioneaza nici la aceasta ora este cea de la Somcuta Mare, aici fiind vorba despre investitii de 1.061.000 lei, nefiind data in folosinta.

Concluzia o trag tot autoritatile: “Desi in infrastructura sociala a judetului au fost facute investitii semnificative la nivel national, suntem un judet cu o anumita intarziere in domeniu deoarece fie s-a investit  dar autoritatile locale nu pot sau nu doresc sa sustina functionarea acestora, fie s-a investit  dar nu in domeniile prioritare”.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2