In jur de 5.000 de pompieri mobilizati pentru stingerea incendiilor de padure din California

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Circa 5.000 de pompieri se luptau cu flacarile in noaptea de duminica spre luni in California, unde sunt in curs 14 incendii de padure si unde temperaturile sunt in prezent foarte ridicate, dupa cinci ani de seceta, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

Unul dintre incendiile cele mai mari s-a declansat in apropierea comitatului San Luis Obispo, la jumatatea drumului dintre San Francisco si Los Angeles. Incendiul a distrus circa 23.900 de hectare si nu este controlat decat in proportie de 15%, au anuntat autoritatile.

In imprejurimile Santa Barbara, circa 1.000 de pompieri lupta pentru a stinge acest incendiu cu ajutorul unor elicoptere care disperseaza apa.
Un alt incendiu, care s-a declansat sambata, a devastat 7.800 de hectare in comitatul Santa Barbara si este departe de a fi adus sub control. O locuitoare din regiune, Sarah Gustafson, a declarat pentru Los Angeles Times ca tocmai isi schimba cauciucurile la masina cand a vazut o coloana de fum si si-a dat seama ca cele sase pisici ale sale erau inchise in casa.

Femeia s-a intors la domiciliu pentru a-si salva animalele de companie, inainte de a fugi. “A fost ingrozitor. Cand m-am intors la mine era fum si cenusa”, a povestit ea.
Un alt incendiu din nordul orasului Sacramento a distrus 5.600 de hectare si nu a fost adus sub control. Acesta a dus la evacuarea locuitorilor si a distrus 17 cladiri. De asemenea, patru persoane au fost ranite.

O mare parte din California de Sud, inclusiv megalopolisul Los Angeles, s-a confruntat cu un val de caldura cu temperaturi care au depasit 37 de grade Celsius.

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a anuntat in aprilie sfarsitul oficial al secetei care a afectat acest stat timp de cinci ani. El a lasat insa mai multe masuri in vigoare pentru a controla utilizarea apei

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1