Justinian Chira a primit titlul de Cetatean de Onoare al judetului Maramures (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

IPS Justinian Chira, Arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului a primit joi, 12 iunie, titlul de Cetatean de Onoare al judetului Maramures. Evenimentul a avut loc la sediul Episcopiei din Baia Mare, in prezenta presedintelui CJ Maramures, Zamfir Ciceu, prefectului Anton Rohian, consilierilor judeteni si membrilor Ansamblului Transilvania.

Dupa ce a spus cateva ganduri si o scurta biografie a IPS, presedintele Zamfir Ciceu i-a inmanat acestuia o diploma, placheta de Cetatean de Onoare, cateva carti, precum si steagul judetului, pe care arhiepiscopul a tinut sa-l sarute.

In cuvantul sau, Justinian Chira a afirmat, printre altele, ca nu merita acest titlu si ca totul i se datoreaza lui Dumnezeu.

„Nu m-am asteptat, pentru ca niciodata nu l-am meritat, intotdeauna m-am considerat nevrednic si mi se pare ca n-am niciun merit, tot ce s-a facut a facut Dumnezeu, prin colaboratorii Sai.

Cred ca e cea dintai zi mare din viata mea de 93 de ani. Multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi si fiecare ceas pentru toate cate mi-a randuit si multumesc din toata inima tuturor fratilor mei. Recunostinta este o virtute care in timpurile noastre se intalneste mai rar si daca ar fi pretuita la justa ei valoare n-ar exista atatea greutati in tara si in lume, daca fiecare om ar fi recunoscator fata de Dumnezeu si fata de fratii nostri”, a spus IPS Justinian Chira.

Vlad HERMAN

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. dilau

    mai steko, parerea mea e ca prietenu justin merita acest titlu.toata viata lui s-a rugat ca noua sa ne mearga bine si – cel putin in cazul tau – a meritat.ca sa nu mai spun o treaba, cind zamfir si anton iti ofera un asemenea titlu n-ai cum sa-l refuzi.

    Reply
  2. STEKO

    daca ar trebui sa primeasca fiecare individ titlul de cetatean de onoare pentru ca s-a rugat pentru bunastarea romanilor am avea mai multi ,,diplomisti”decit romani in realitate(presupun ca si aia de-si dorm somnul de veci in Teleorman se roaga in continuare).Eu as fi mai,,zgircit”cu titlurile acestea,sau le-as da tuturor,,virtuosilor” reali sau virtuali 🙂 …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2