Kaspersky: Atac cibernetic de amploare asupra marilor banci din Rusia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Backlit keyboardUn atac cibernetic de amploare lansat de pe mii de calculatoare piratate in peste 30 de tari vizeaza de marti mai multe mari banci din Rusia, a anuntat luni laboratorul Kaspersky, specializat in securitate informatica, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Cea mai mare institutie financiara a tarii, banca publica Sberbank, a anuntat ca a fost vizata de un atac cibernetic dar ca a reusit sa-l neutralizeze fara ca activitatile sa-i fie neutralizate.

Potrivit Kaspersky, atacuri ”complexe” de tipul DDoS care constau in tentativa de a face un server indisponibil suprasolicitandu-l cu cereri de accesare au inceput marti, la ora 13.00 GMT si continuau joi. Cu o durata medie de o ora dar putand atinge si aproape 12 ore, acestea au afectat ”site-urile de internet a cel putin cinci institutii financiare care se afla printre primele zece” rusesti, a precizat societatea intr-un comunicat.

Aceste operatiuni au constat in lansarea a 660.000 de cereri de accesare pe secunda de pe o retea de computere piratate fara stiinta proprietarilor lor (”botnet”) care contin peste 24.000 de calculatoare in 30 de tari din care majoritatea se afla in SUA, India, Taiwan si Israel, a adaugat aceeasi sursa.

La solicitarea AFP, Banca centrala din Rusia a confirmat ca a identificat ”atacuri asupra unei serii de mari banci” comise in special de pe dispozitive conectate, care nu au blocat insa accesul clientilor la servicii.

Unul dintre responsabilii Sberbank, Stanislav Kuznetov, a precizat ca grupul a suferit 68 de atacuri de acest tip in 2016 si ca ultimul a fost unul dintre cele mai importante, dar ”u cel mai puternic”.

Kaspersky a reamintit ca atacurile de tip DDoS constituie ”unul dintre instrumentele cele mai raspandite utilizate de raufacatori pentru a ataca firmele”.

Aceste atacuri s-au inmultit in ultimii ani odata cu aparitia bancilor online dar si in contextul tensiunilor provocate de criza ucraineana, cu actiuni asupra site-urilor Kremlinului, bancilor rusesti sau al NATO.

Recent, hackerii rusi au fost acuzati de autoritatile americane pentru piratarea unor servere ale Partidului Democrat in timpul campaniei prezidentiale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *