Kaspersky Lab: Dispozitivele inteligente, atacate de peste 120.000 de noi versiuni malware, in prima jumatate a anului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 120.000 de noi versiuni de malware au atacat, in primul semestru al anului, dispozitivele inteligente IoT, precum televizoare smart sau masini de spalat, se arata in concluziile unui raport intocmit de Kaspersky Lab, informeaza AGERPRES.

Conform specialistilor, numarul versiunilor malware identificate in primele sase luni s-a triplat fata de tot anul 2017. In acest context, expertii atrag atentia ca in 2017 a crescut numarul de versiuni de malware pentru dispozitive inteligente de 10 ori comparativ cu 2016.

“Piata de dispozitive IoT (cunoscute si ca gadget-uri ‘inteligente’) si rolul lor in viata de zi cu zi cresc constant. Prin urmare, infractorii cibernetici vad oportunitatile financiare si isi multiplica si diferentiaza atacurile. Pericolul pentru detinatorii de gadget-uri IoT este acela ca amenintarile pot lovi in mod neasteptat, transformand dispozitive inofensive intr-unele capabile de activitati ilegale. Printre acestea se numara mining de criptomonede, atacuri DDoS sau includerea discreta a dispozitivelor in botnet-uri”, mentioneaza Kaspersky Lab.

In viziunea specialistilor, cea mai populara metoda de propagare a malware-ului IoT este tot cea de tip “forta bruta’: incercari repetate de parole, folosita in 93% dintre atacurile detectate.

Dispozitivele care au atacat cel mai frecvent dispozitivele virtuale Kaspersky Lab au fost routerele – cu un procentaj de 60% din totalul tentativelor inregistrate. Celelalte dispozitive IoT compromise au fost reprezentate de o varietate de tehnologii, precum dispozitive DVR si imprimante. Honeypot-urile au inregistrat chiar si un atac venind din partea a 33 de masini de spalat.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2