Kaspersky Lab: Gruparile de spionaj cibernetic vor folosi agentiile media digitale pentru atacuri precise, in 2017

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

hacker-tastaturaAparitia de noi programe malware, compromiterea si mai accentuata a sistemelor de plata electronice si folosirea agentiilor de media digitale de catre gruparile de spionaj cibernetic avansat pentru a lovi cu precizie tintele vizate sunt pe lista principalelor predictii pentru anul 2017, intocmita de Kaspersky Lab, data publicitatii miercuri, informeaza AGERPRES.

In 2017, expertii Kaspersky Lab se asteapta la aparitia diverselor tipuri de programe malware care raman in memorie, dar care nu sunt interesate sa “supravietuiasca” primului reboot care elimina infectia din memoria dispozitivului. Acest tip de malware, conceput pentru a face evaluari generale si a colecta date de autentificare, va fi, cel mai probabil, utilizat in mediile extrem de sensibile de catre atacatorii priceputi, care isi doresc sa nu fie descoperiti si sa nu creeze suspiciuni.

De asemenea, atribuirea atacurilor va fi ingreunata de indiciile false si s-ar putea sa creeze riscul ca mai multi infractori sa-si aduca infrastructura sau instrumentele proprii pe piata deschisa sau sa opteze pentru programe malware open source sau comerciale.

In viziunea specialistilor, raspandirea informatiilor obtinute in urma unor atacuri, in scop ofensiv, va creste, cel mai probabil, in 2017 si exista riscul ca atacatorii sa incerce sa exploateze disponibilitatea oamenilor de a accepta astfel de date ca pe o realitate, prin manipularea sau dezvaluirea selectiva a informatiilor.

In plus, Kaspersky Lab se asteapta la cresterea numarului de hackeri “vigilante”, care fura si distribuie informatii, pretinzand ca este pentru binele majoritatii.

Totodata, un alt risc potential prevazut pentru 2017 se refera la compromiterea sistemelor de plata din partea infractorilor cibernetici, precum si la cresterea fenomenului ransomware.

“Avand in vedere ca producatorii de dispozitive IoT continua sa scoata dispozitive nesecurizate care cauzeaza probleme pe scara larga, exista riscul ca hackerii care iau asupra lor aplicarea legii sa preia initiativa si sa dezafecteze cat mai multe dispozitive posibil (…) Pe parcursul anului viitor, vom vedea instrumentele de urmarire si targetare folosite tot mai mult in publicitate, indreptate catre monitorizarea celor care se pretind activisti sau disidenti. Similar, agentiile de media digitale — care ofera o segmentare foarte buna a publicului printr-o serie de factori, cum sunt IP-uri, browsere sau interesele rezultate din cautarile pe Internet — vor fi folosite de catre gruparile de spionaj cibernetic avansat pentru a lovi cu precizie tintele vizate”, precizeaza sursa citata.

Predictiile pentru anul 2017 sunt realizate anual de expertii din Global Research and Analysis Team (GReAT) de la Kaspersky Lab si sunt bazate pe vasta experienta si cunoastere a domeniului ale membrilor GReAT.

Lista pentru 2017 include impactul instrumentelor personalizate de unica folosinta, utilizarea tot mai frecventa a tacticilor de diversiune in ceea ce priveste identitatea atacatorului, fragilitatea unei lumi conectate fara discriminare la Internet si folosirea atacurilor cibernetice drept arma in razboiul informatiilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *