Kaspersky Lab: Sub 11% din forta de munca activa in domeniul securitatii IT este reprezentata de femei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mai putin de 11% din totalul fortei de munca active la nivel global, in domeniul securitatii IT, este reprezentant de catre femei, reiese dintr-un studiu realizat de Kaspersky Lab, dat publicitatii luni, informeaza AGERPRES.

Conform raportului, femeile din domeniul securitatii cibernetice sunt deseori singure intr-o incapere plina de barbati, ceea ce poate fi unul dintre motivele pentru care decid sa nu urmeze o cariera in acest domeniu.

Totodata, studiul din 2017 despre forta de munca in domeniul securitatii informatiilor, la nivel global, realizat de (ISC) si Centrul sau pentru securitate cibernetica si educatie, arata ca 42% dintre participanti sunt de acord ca este important sa ai un model de acelasi sex in cariera de interes. De altfel, jumatate dintre femeile chestionate au declarat ca prefera sa lucreze intr-un mediu unde exista o pondere egala intre barbati si femei.

Atunci cand au fost intrebate de ce nu au ales o cariera in domeniul securitatii cibernetice, femeile au fost mai inclinate decat barbatii sa spuna ca: nu au experienta in codare (57% versus 43%), nu sunt interesate de computere (52% versus 39%), nu stiu de existenta securitatii cibernetice (45% versus 38%) si ca nu sunt suficient de bune la matematica (38% versus 25%).

Kaspersky Lab are mai multe initiative, cum ar fi Kaspersky Lab Academy, Kaspersky Cybersecurity Certification Program si Kaspersky Cyber Days pentru a face cunoscute industria de securitate cibernetica si locurile de munca din cadrul acesteia, precum si pentru a contribui la pregatirea profesionistilor din acest domeniu.

In afara initiativelor menite sa echilibreze proportia femei-barbati in aceasta industrie, Kaspersky Lab a sponsorizat mai multe expeditii pentru a inspira femeile cu spirit aventuros.

Recent, compania a anuntat sponsorizarea primei expeditii integral feminine la Polul Nord, care pleaca in luna aprilie din Peninsula Arabica si ajunge 10 zile mai tarziu la Polul Nord Geografic.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2