Kelemen Hunor: Daca maghiarii nu ne sustin, locurile noastre vor fi luate de europarlamentarii romani

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, la Odorheiul Secuiesc, cu prilejul lansarii candidatilor pentru alegerile europarlamentare din luna mai, ca interesul comunitatii maghiare este sa aiba cat mai multi reprezentanti in Parlamentul de la Bruxelles si a facut un apel la solidaritate, scrie Agerpres.

Kelemen Hunor a mentionat ca, daca maghiarii nu se vor prezenta la vot, locurile vor fi ocupate de candidatii aflati pe listele partidelor romanesti.

”Interesul nostru comun este sa tintim cat mai multi reprezentanti. Interesele noastre pot fi reprezentate numai de maghiari. (…) Noi, maghiarii, credem in Uniunea Europeana, avem valori si principii comune. (…) Trebuie sa ne reprezentam interesele in Europa si trebuie ca folosirea limbii materne sa fie acceptata, sa aducem Catalonia si Tirolul de Sud in Ardeal. (…)

Trebuie sa consolidam spiritul transilvanismului aici si sa il aratam si in Europa. Europa isi va da seama de rezistenta noastra daca dovedim ca existam. (…) UDMR se bazeaza pe comunitatea maghiara si maghiarii trebuie sa ne ajute. Candidatii nostri nu pot ajunge in PE fara ajutorul lor. Mesajul meu este puternic si simplu — daca nu ne sustinem, locul nostru va fi luat de europarlamentarii romani si pozitia noastra va fi mai slaba si in Romania si in Uniunea Europeana”, a afirmat Kelemen Hunor, in fata celor aproape 1.500 de participanti la evenimentul de lansare a candidatilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1