Kelemen Hunor nu exclude posibilitatea ca UDMR sa intre la guvernare dupa alegerile parlamentare

home camp2
home camp2
home camp2

Kelemen-HunorUniunea Democrata Maghiara din Romania trebuie sa-si mobilizeze electoratul in 2016 mult mai puternic decat acum patru ani, a declarat joi presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, care nu exclude posibilitatea ca UDMR sa intre la guvernare dupa alegerile parlamentare, informeaza AGERPRES.

“Pentru noi, mai ales alegerile parlamentare reprezinta o provocare in plus, nu neaparat alegerile locale, pentru ca la alegerile locale avem in jur de doua sute, doua sute si ceva de primari, noi am fixat tinta de a pastra acest numar de primari, putem adauga doua-trei-patru-cinci-sase localitati, putem pierde doua-trei-patru-cinci-sase localitati, dar tot in jur de doua sute de localitati putem castiga noi in 2016, conform estimarilor noastre.

Provocarea uriasa este la parlamentare, pentru ca pragul de 5% pentru noi in fiecare an electoral este o provocare si din cauza problemelor demografice in primul rand, dar sunt si alte cauze. Eu sunt convins ca in 2016 noi vom reusi sa asiguram o reprezentare proportionala si acest lucru este important. Dar pentru acest lucru trebuie sa mobilizam electoratul nostru, comunitatea maghiara, mult mai puternic decat am reusit sa o facem in 2012, de exemplu”, a spus Kelemen Hunor, la RFI.

Intrebat daca vede formatiunea sa la guvernare dupa alegerile parlamentare, el a raspuns ca nu exclude aceasta posibilitate, chiar daca in acest moment pentru UDMR este importanta pastrarea reprezentarii proportionale.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *