Kenya a inaugurat cel mai mare parc eolian din Africa

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, a inaugurat vineri cel mai mare parc eolian din Africa, 365 de turbine eoliene intr-o zona semi-desertica din nordul Kenyei care produc mai mult de 15% din necesarul de electricitate al tarii, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Construit intr-o vale cu peisaje lunare pe malul de est al lacului Turkana si, intr-un coridor natural considerat unul dintre cele mai vantoase locuri din lume, acest proiect de 680 de milioane de dolari reprezinta cea mai mare investitie privata din istoria Kenyei.

„Astazi, am ridicat din nou stacheta pentru continent in timp ce inauguram cel mai mare parc eolian din Africa”, a declarat presedintele Kenyatta in cadrul unei ceremonii de lansare a proiectului.

„Fara indoiala, Kenya devine un lider mondial in domeniul energiei regenerabile”, a adaugat el la inaugurarea proiectului, care a inregistrat numeroase obstacole, in special in timpul negocierilor de constructie si pentru conectarea parcului eolian la reteaua electrica.

Mult mai ambitios decat in alte parti din Africa, acest proiect eolian este urmarit indeaproape pentru ca este considerat un test pentru investitiile pe scara larga in domeniul energiilor regenerabile de pe continent, unde cererea de energie este din ce in ce mai mare pe fondul cresterii economice rapide si demografice.

Parcul eolian produce deja 310 megawati, mai mult de 15% din necesarul de energie electrica al tarii, unde pretul ridicat la electricitate si lipsa de fiabilitate a retelei impiedica dezvoltarea productiei.

Acest nou parc face parte din efortul guvernului kenyan de a produce in proportie de 100% energia de care are nevoie din surse regenerabile pana in 2020. Ecologistii spun insa ca guvernul tradeaza aceasta aspiratie cu proiectul unei centrale electrice pe baza de carbune in zona de coasta, in comitatul Lamu, care a fost insa suspendat de instantele judecatoresti si considerat inutil de numerosi observatori.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole