Kenya interzice pungile din plastic si impune pedepse aspre pentru incalcarea acestei legi

Kenya a luat luni decizia de a interzice pungile din plastic, iar persoanele care vor incalca noua lege risca pedepse aspre: inchisoare de pana la patru ani sau amenzi de pana la 38.000 de dolari, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

Pungile din plastic nu vor mai putea fi folosite, fabricate sau importate in aceasta tara din Estul Africii, care doreste sa protejeze astfel mediul inconjurator, a anuntat Guvernul de la Mombasa.

Incalcarea legii atrage o amenda minima de 19.000 de dolari sau o condamnare de un an la inchisoare.

Aproximativ 100 de milioane de pungi din plastic sunt comercializate in fiecare an in Kenya, doar de catre supermarketuri, potrivit Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (United Nations Environmental Programme — UNEP).

Pungile din plastic reprezinta principala provocare cu care se confrunta serviciile de eliminare a deseurilor urbane din Kenya, in special in cele mai sarace dintre comunitati, unde accesul la astfel de sisteme dar si la ingrijiri medicale, este limitat, au precizat reprezentantii UNEP.

O asociatie a producatorilor de pungi din plastic a pierdut vineri intr-o instanta kenyana un proces prin care ceruse suspendarea acestei interdictii.

Productia de pungi din plastic, care sunt folosite in scopuri industriale, a fost exceptata si nu va fi interzisa.

Kenya a mai emis interdictii ce vizau pungile din plastic in alte doua ocazii: in 2007 si in 2011, insa acele decizii nu au fost implementate pe scara larga si nici sustinute din punct de vedere legal.

Alte cateva tari africane, inclusiv Rwanda, Mauritania si Maroc, au interzis deja pungile din plastic.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1