Kenya: Opt exemplare de lei, vedete intr-un documentar al BBC, au fost otravite

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

leiOpt exemplare dintr-un grup de lei vedete intr-un serial documentar foarte popular pe BBC au fost otravite in rezervatia nationala Masai Mara din Kenya, a anuntat marti un ONG de aparare a animalelor salbatice, preluat de AFP, citata de Agerpres.

Doi lei — printre care Bibi, o femela de 17 ani, una dintre cele mai varstnice din grup si vedeta a serialului — au murit dupa ce au mancat sambata noapte o carcasa de vita otravita. O alta leoaica, Sienna, a disparut si cel putin cinci feline se afla in prezent in grija veterinarilor.

Viata acestui grup de lei, numit “The Marsh Pride”, a fost observata timp de 12 ani de echipe ale serialului documentar “Big Cat Diary”, difuzat pe BBC.

La autopsia lui Bibi s-au gasit urme de carbofuran, semn ca acest insecticid a fost folosit pentru a otravi grupul de lei, a spus intr-un comunicat David Sheldrick Wildlife Trust, ONG de aparare a mediului care a finantat unitatea veterinara mobila din Masai Mara.

Doi crescatori de animale au fost arestati si inculpati pentru otravire, adauga ONG-ul. Ei risca inchisoarea pe viata pentru ca au vizat o specie protejata.

Prezentatorul initial al emisiunii, Jonathan Scott, zoolog care observa grupul de lei de aproape 40 de ani, a deplans “sfarsitul unei epoci”. “Big Cat Diary”, serial difuzat sub diferite nume in perioada 1996-2008 si care s-a bucurat de un imens succes, a facut din Bibi o adevarata vedeta.

Salariati ai rezervatiei au vazut duminica dimineata ca unii lei “se purtau ciudat, se prabuseau si aveau spasme”, potrivit David Sheldrick Wildlife Trust. O echipa a BBC a mers la fata locului si a gasit-o pe Bibi “lungita pe o parte, cu gura plina de spuma si respirand greu”. La scurt timp leoaica Bibi a murit.

Leii nu sunt doriti de crescatorii de animale in preajma turmelor lor, pe care le aduc sa pasca in rezervatia naturala Masai Mara, unde devin tinta marilor feline. “Zeci de mii de animale domestice sunt aduse noaptea in rezervatie. Nimic nu este mai socant decat ceea ce se intampla in Masai Mara”, afirma Jonathan Scott, punctand “anii de administrare nefericita” de catre autoritatile locale, incheie AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2