Kievul anunta oprirea luptelor pe aeroportul din Donetk

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ucraina-militariLuptele violente pe aeroportul din Donetk din estul separatist prorus al Ucrainei au fost oprite dupa o intalnire intre un general rus si un general ucrainean, a anuntat luni seara armata ucraineana, transmite Agerpres.

„Luptele au fost oprite in jurul aeroportului in urma negocierilor” intre generalul ucrainean Volodimir Askarov si generalul rus Aleksandr Lentov, a declarat Statul Major al operatiunii ucrainene in estul tarii intr-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

Locuitori din cartierele din apropierea aeroportului din Donetk au declarat pentru AFP ca tirurile au incetat in jurul orei 1900 GMT.

Unul din liderii separatisti, Andrei Purghin, a declarat pentru AFP ca negocieri in legatura cu aeroportul erau in curs de desfasurare „intre militari” si „vor continua marti la Donetk cu OSCE in cadrul acordurilor de la Minsk”.

Acordurile de la Minsk incheiate in septembrie intre Kiev si rebeli cu participarea Moscovei si OSCE au permis instaurarea unei incetari a focului, astazi muribunda.

Aeroportul din Donetk este unul dintre punctele fierbinti din estul separatist prorus disputat de armata ucraineana si rebeli de mai multe luni.

Luni dimineata, un purtator de cuvant militar ucrainean Andri Lisenko a declarat ca este imposibil de facut un bilant al pierderilor din zona aeroportului din cauza luptelor neintrerupte timp de trei zile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2