Kim Jong Un afirma intr-o intalnire cu Serghei Lavrov ca ramane angajat fata de denuclearizarea peninsulei coreene

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a spus ministrului rus de externe Serghei Lavrov ca ramane angajat fata de denuclearizarea peninsulei coreene, informeaza vineri agentia oficiala nord-coreeana KCNA, preluata de AFP, transmite AGERPRES.

„Kim Jong Un a spus ca vointa Republicii Populare Democrate Coreene de a merge spre o denuclearizare a peninsulei coreene ramane neschimbata, coerenta si fixa”, a relatat KCNA la finalul intrevederii dintre cei doi responsabili de joi, de la Phenian.

Liderul nord-coreean spera ca relatiile cu SUA si denuclearizarea peninsulei „vor fi rezolvate etapa cu etapa” si spera ca „rezolvarea problemelor va avansa datorita unui dialog si unei negocieri eficiente si constructive”.

Serghei Lavrov a avertizat asupra unor asteptari prea ridicate, facand apel la toate partile „sa evite sa ceara totul, imediat”, potrivit unei transcrieri publicate de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Vizita lui Lavrov in Coreea de Nord are loc in acelasi timp cu o intalnire la New York intre secretarul american Mike Pompeo si un emisar nord-coreean, in scopul pregatirii summitului istoric intre Kim Jong Un si presedintele american Donald Trump.

Ramane acum de fixat ordinea de zi a acestui summit, prevazut sa aiba loc la Singapore la 12 iunie. Principala piatra de incercare este probabil conceptul de „denuclearizare”: cele doua parti se pronunta in favoarea acesteia, fara a fi reusit totusi sa ajunga la o definitie comuna.

Washingtonul vrea ca Phenianul sa abandoneze rapid toate armele sale nucleare si ca acest lucru sa se realizeze de o maniera verificabila, inainte de orice relaxare a sanctiunilor economice care vizeaza Coreea de Nord.

Insa, estimeaza analistii, Coreea de Nord nu va dori sa renunte la forta sa de disuasiune nucleara fara a avea garantii ca SUA nu vor incerca sa rastoarne regimul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole