Kim Jong-un ar fi ordonat otravirea propriei matusi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

kim jong unLiderul nord-coreean Kim Jong-un le-ar fi cerut unor responsabili din guvernul sau autocrat sa-i otraveasca propria matusa anul trecut, a declarat luni pentru CNN un transfug din regimul nord-coreean, relateaza New York Daily News citata de Agerpres.

Asa-numitul ‘lider Suprem’ a ordonat uciderea matusii sale, Kim Kyong-hui, in mai 2014, la doar cateva luni dupa ce Kim l-a executat pe sotul acesteia, Jang Song-thaek, a afirmat transfugul, fost oficial guvernamental de rang inalt a carui identitate nu a fost dezvaluita de postul de stiri.

Informatiile par sa puna capat speculatiilor despre matusa dictatorului, care a disparut in septembrie 2013, dupa ce sotul ei ar fi pierdut favorurile liderului nord-coreean. ‘Kim Kyong-hui era furioasa, dupa moartea sotului ei’, a declarat transfugul. ‘Ea a disparut din atentie. Garzile i-au inconjurat casa si timp de luni de zile si-a exprimat furia’, a spus el.

Unchiul liderului nord-coreean a fost ucis in decembrie 2013 intr-o camera subterana dupa ce ar fi sugerat ca ar fi mai bine ca tara sa continue dezvoltarea economica la scara larga decat sa construiasca parcul acvatic si statiunea de schi pe care si le dorea liderul Kim Jong-un si pe care le-a construit ulterior. Aproximativ 30 dintre consilierii si asistentii cuplului au fost executati ulterior, cativa prin impuscare, a declarat transfugul.

Kim a condamnat la moarte cel putin 15 responsabili in 2015, potrivit unor surse ale serviciilor de informatii sud-coreene citate de CNN. Astfel de afirmatii sunt ‘calomnii’, a declarat Park Yong-chol, director adjunct al Institutului nord-coreean pentru cercetare privind reunificarea nationala, citat de CNN. „Este foarte normal pentru orice tara sa urmareasca elementele ostile, sa le pedepseasca si sa le execute”, a adaugat, totusi, el.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole