Kim Jong Un ar urma sa se intalneasca in curand cu Xi si Putin, anunta Moon

PNL

Presedintele sud-coreean Moon Jae-in a anuntat luni ca liderul nord-coreean Kim Jong Un ar urma sa se intalneasca in curand cu presedintii chinez si rus, intr-un alt exemplu al detensionarii in Peninsula Coreea, relateaza France Presse, informeaza AGERPRES.

Aceasta declaratie intervine la o zi dupa ce Moon a anuntat un acord intre Washington si Phenian pentru a organiza un al doilea summit “cat mai curand posibil”.

Duminica, seful diplomatiei americane, Mike Pompeo, a avut o intalnire de aproximativ doua ore cu liderul nord-coreean la Phenian, in cadrul unui turneu regional.

“Indiferent de al doilea summit Statele Unite-Coreea de Nord, vizita presedintelui Kim Jong Un in Rusia si vizita presedintelui (chinez) Xi Jinping in Coreea de Nord ar trebui sa aiba loc in curand”, a declarat Moon la o reuniune a guvernului sau.

Un summit intre Kim si prim-ministrul japonez Shinzo Abe este de asemenea o posibilitate, a spus Moon, adaugand: “O noua ordine este pe cale sa se nasca in Peninsula Coreea”.

Dupa ani de tensiuni din cauza programelor nuclear si balistic ale Nordului, peninsula cunoaste o detensionare remarcabila din ianuarie.

Aceasta a fost ilustrata prin trei intalniri intre Moon si Kim, precum si un summit istoric in iunie la Singapore intre acesta din urma si presedintele american Donald Trump.

Kim si Xi s-au intalnit de asemenea de trei ori in acest an in China. Relatia Phenianului cu Beijingul, principalul sau aliat, a fost de asemenea tensionata, pe fondul impunerii unor diferite sanctiuni de catre Consiliul de Securitate al ONU impotriva Coreei de Nord si continuarii de catre aceasta a programelor sale militare interzise.

Kim nu s-a intalnit niciodata cu presedintele rus Vladimir Putin, care l-a invitat intre timp la Moscova.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1