Kim Jong Un considera ca relatiile dintre China si tara sa sunt ”speciale”, in timp ce negocierile cu SUA stagneaza

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a declarat lui Li Zhanshu, ”numarul trei” in ierarhia Partidului Comunist din China, ca relatiile dintre cele doua tari sunt ”speciale”, au relatat luni media de stat Coreea de Nord, transmite agentia de presa Kyodo, informeaza AGERPRES.

Declaratiile lui Kim Jong Un catre oficialul chinez, difuzate de agentia nord-coreeana KCNA, par sa sugereze ca el doreste sa reia si sa promoveze negocierile cu presedintele american Donald Trump privind denuclearizarea, cu sprijinul Chinei, pentru a obtine garantii de securitate din partea Washingtonului.

Liderii chinez si nord-coreean ”trebuie sa dezvolte mai ferm si profund relatiile speciale si solide dintre RPDC (Republica Populara Democrata Coreeana) si China, pe care nu le poate afecta nimeni”, i-a declarat Kim Jong Un lui Li Zhanshu duminica la Phenian.

Li Zhanshu i-a transmis lui Kim Jong Un o scrisoare din partea presedintelui Chinei, Xi Jinping. El a sosit la Phenian duminica pentru a asista la evenimentele organizate cu ocazia marcarii a 70 de ani de la infiintarea Coreii de Nord. Este pentru prima data din 2015 cand un membru al Comitetului Politic Permanent al Chinei viziteaza Coreea de Nord.

Televiziunea oficiala nord-coreeana a transmis o parada militara inregistrata, desfasurata la Phenian duminica, pentru a marca aniversarea. In cursul defilarii nu au fost prezentate rachetele balistice intercontinentale nord-coreene care pot atinge SUA. Kim s-a abtinut aparent sa-l provoace pe Trump, in scopul reluarii convorbirilor privind denuclearizarea, sunt de parere experti straini, noteaza agentia japoneza de presa.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *