Kim Jong-Un il trimite la “reeducare” pe unul dintre consilierii sai apropiati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

kim jong unLiderul nord-coreean Kim Jong-Un l-a trimis pe unul dintre apropiatii sai consilieri la o ferma pentru a fi “reeducat”, ca pedeapsa pentru construirea necorespunzatoare a unei centrale electrice, au indicat marti serviciile de informatii sud-coreene citate de AFP, transmite Agerpres.

Membru permanent in biroul politic al partidului unic nord-coreean, Choe Ryong-Hae era considerat pana acum drept unul dintre oamenii de incredere ai lui Kim. Choe a fost la sfarsitul anului 2014 emisarul liderului nord-coreean la Moscova, unde a fost primit de presedintele rus Vladimir Putin.

Potrivit unor deputati sud-coreeni care au participat la o conferinta de presa a serviciilor de informatii sud-coreene (NIS), pedeapsa pentru Choe Ryong-Hae a intervenit la inceputul acestei luni, el nemaifigurand de atunci pe listele oficiale.

Kim Jong-Un, venit la putere la sfarsitul anului 2011, are reputatia unui lider nemilos, cu regularitate aparand informatii despre epurari politice si executii in Coreea de Nord. La cea mai mica indoiala in privinta fidelitatii din partea apropiatilor sai, liderul de la Phenian nu a ezitat sa elimine o serie de personalitati, inclusiv demnitari cu inalte responsabilitati. Astfel, in decembrie 2012, Jang Song-Thaek, puternicul unchi al lui Kim Jong-Un, a fost executat pentru tradare si coruptie.

Conform serviciilor sud-coreene, Choe Ryong-Hae a fost probabil eliminat ca urmare a unei scurgeri de apa la o centrala electrica a carei constructie a fost finalizata la sfarsitul lunii octombrie pe cel mai inalt munte al tarii, Paekdu, de la frontiera cu China. La 31 octombrie, el mai era inca mentionat in mediile oficiale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2