Kim Jong-un isi anuleaza vizita la Moscova pentru ceremoniile de la 9 mai

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

kim jong unLiderul nord-coreean Kim Jong-un si-a anulat deplasarea la Moscova pentru ceremoniile de la 9 mai prilejuite de implinirea a 70 de ani de la victoria aliatilor asupra Germaniei naziste, a anuntat joi Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, citat de agentia TASS, transmite Agerpres.

‘El nu poate veni (la Moscova). A luat decizia de a ramane la Phenian. Decizia lui este legata de probleme interne si ne-a fost transmisa prin canale diplomatice’, a precizat Peskov, potrivit agentiei de presa ruse mentionate.

Reprezentatul de la Kremlin a respins informatiile potrivit carora anularea vizitei liderului nord-coreean in capitala rusa ar fi legata de criticile primite de Moscova din strainatate in privinta prezentei lui Kim Jong-un la parada de la 9 mai.

Anterior, consilierul de la Kremlin Iuri Usakov declara ca liderul nord-coreean a fost invitat la ceremoniile de la Moscova si ca Phenianul a confirmat venirea acestuia in capitala rusa.

De notat ca mai multi lideri occidentali, intre care presedintele american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, au refuzat invitatia de a asista la ceremoniile prevazute la Moscova pentru 9 mai, in contextul conflictului ucrainean. Cancelarul Germaniei se va deplasa insa la Moscova pe 10 mai, pentru a depune, impreuna cu Vladimir Putin, o coroana de flori la Mormantul Soldatului Necunoscut, dupa care cei doi lideri vor avea o conferinta de presa comuna.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2