Kim Jong Un a laudat Coreea de Sud si a pledat pentru continuarea incalzirii climatului de reconciliere si dialog

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a laudat o Coree de Sud “foarte impresionanta”, cu care intentioneaza “continuarea incalzirii climatului de reconciliere si dialog”, dupa reintoarcerea unei delegatii de inalti oficiali nord-coreeni, printre care si sora sa, de la Jocurile Olimpice de iarna, a informat agentia oficiala KCNA, preluata de AFP, informeaza AGERPRES.

“Dupa ce a ascultat raportul delegatiei, Kim Jong Un si-a aratat satisfactia fata de continutul acestuia si a spus ca Sudul, care a rezervat o primire speciala delegatiei Coreei de Nord, a fost foarte impresionant”, a scris agentia nord-coreeana KCNA intr-o scurta relatare a intalnirii, adaugand ca liderul de la Phenian a “exprimat multumirile sale” Seulului.

Numarul unu nord-coreean a subliniat, de asemenea, importanta obtinerii de “bune rezultate” continuand “incalzirea climatului de reconciliere si dialog”, potrivit agentiei oficiale.

Kim Jong Un “a precizat in detaliu directia pentru imbunatatirea relatiilor Nord-Sud si a dat instructiuni importante in acest domeniu pentru a se lua masuri practice in acest scop”, a mai aratat KCNA.

Jocurile Olimpice de iarna de la Pyeongchang au favorizat o destindere spectaculoasa intre cele doua Corei – tehnic aflate inca in razboi – dupa doi ani de tensiuni extreme in peninsula.

Nordul a efectuat trei teste nucleare, dintre care ultimul, cel mai puternic, in septembrie, si zeci de tiruri de rachete, afirmand ca este in masura sa loveasca teritoriul continental american cu o bomba atomica.

Conducatorul nord-coreean a respins luni de zile invitatiile Seulului adresate tarii sale, de a lua parte la JO, dupa care a avut o intoarcere brusca de pozitie in discursul de Anul Nou.

Presedintele sud-coreean, Moon Jae-In, s-a intalnit sambata, la Seul, cu presedintele onorific al Coreei de Nord, Kim Yong-Nam, si cu sora liderului Kim Jong Un, dialog istoric in ciuda avertismentelor Washingtonului asupra unei “ofensive a farmecului” olimpic din partea Phenianului.

Moon a primit-o la Casa Albastra, sediul presedintiei sud-coreene, pe Kim Yo Jong, prima membra a dinastiei conducatoare din Nord care a pasit pe teritoriul marelui rival de la sfarsitul razboiului din Coreea.

Kim Yong-Nam, cel mai inalt demnitar nord-coreean care a vizitat Sudul pana acum, a fost de asemenea prezent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1