Kim Jong Un a laudat Coreea de Sud si a pledat pentru continuarea incalzirii climatului de reconciliere si dialog

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a laudat o Coree de Sud “foarte impresionanta”, cu care intentioneaza “continuarea incalzirii climatului de reconciliere si dialog”, dupa reintoarcerea unei delegatii de inalti oficiali nord-coreeni, printre care si sora sa, de la Jocurile Olimpice de iarna, a informat agentia oficiala KCNA, preluata de AFP, informeaza AGERPRES.

“Dupa ce a ascultat raportul delegatiei, Kim Jong Un si-a aratat satisfactia fata de continutul acestuia si a spus ca Sudul, care a rezervat o primire speciala delegatiei Coreei de Nord, a fost foarte impresionant”, a scris agentia nord-coreeana KCNA intr-o scurta relatare a intalnirii, adaugand ca liderul de la Phenian a “exprimat multumirile sale” Seulului.

Numarul unu nord-coreean a subliniat, de asemenea, importanta obtinerii de “bune rezultate” continuand “incalzirea climatului de reconciliere si dialog”, potrivit agentiei oficiale.

Kim Jong Un “a precizat in detaliu directia pentru imbunatatirea relatiilor Nord-Sud si a dat instructiuni importante in acest domeniu pentru a se lua masuri practice in acest scop”, a mai aratat KCNA.

Jocurile Olimpice de iarna de la Pyeongchang au favorizat o destindere spectaculoasa intre cele doua Corei – tehnic aflate inca in razboi – dupa doi ani de tensiuni extreme in peninsula.

Nordul a efectuat trei teste nucleare, dintre care ultimul, cel mai puternic, in septembrie, si zeci de tiruri de rachete, afirmand ca este in masura sa loveasca teritoriul continental american cu o bomba atomica.

Conducatorul nord-coreean a respins luni de zile invitatiile Seulului adresate tarii sale, de a lua parte la JO, dupa care a avut o intoarcere brusca de pozitie in discursul de Anul Nou.

Presedintele sud-coreean, Moon Jae-In, s-a intalnit sambata, la Seul, cu presedintele onorific al Coreei de Nord, Kim Yong-Nam, si cu sora liderului Kim Jong Un, dialog istoric in ciuda avertismentelor Washingtonului asupra unei “ofensive a farmecului” olimpic din partea Phenianului.

Moon a primit-o la Casa Albastra, sediul presedintiei sud-coreene, pe Kim Yo Jong, prima membra a dinastiei conducatoare din Nord care a pasit pe teritoriul marelui rival de la sfarsitul razboiului din Coreea.

Kim Yong-Nam, cel mai inalt demnitar nord-coreean care a vizitat Sudul pana acum, a fost de asemenea prezent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *