Kim Jong-Un le promite nord-coreenilor dezvoltarea in continuare a armelor nucleare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a promis ca va continua politica de dezvoltare in paralel a economiei si a armelor nucleare, a informat duminica presa de la Phenian, preluata de agentia nipona Kyodo si de cea sud-coreeana Yonhap, transmite AGERPRES.

El a acuzat Statele Unite ca incearca sa „inabuse complet suveranitatea, dreptul la existenta si la dezvoltare” ale Coreei de Nord, prin sanctiuni din partea ONU si prin „mobilizarea fortelor vasale”.

„Armele nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreene sunt o realizare valoroasa obtinuta prin lupta poporului in apararea propriului destin si a suveranitatii tarii de amenintarile nucleare repetate ale imperialistilor din SUA”, a declarat seful partidului si statului nord-coreean.

Kim s-a adresat sambata plenului Comitetului Central (C.C.) al Partidului Muncitorilor din Coreea, intrunit pentru prima data din mai 2016. Cu aceasta ocazie, au fost anuntate si schimbari in conducerea partidului. Sora mai mica a presedintelui, Kim Yo-Jong, a fost aleasa membru supleant in Biroul Politic al C.C. Unul din vicepresedintii partidului, Choe Ryong-Hae, cunoscut ca apropiat al liderului de la Phenian, a fost cooptat in Comisia Militara Centrala, iar ministrul de externe Ri Yong-Ho a fost ales in Biroul Politic, a transmis KCNA, agentia oficiala de presa a Coreei de Nord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2