Kim Jong Un, „profund emotionat” de concertul sud-coreean

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a aplaudat zambitor spectacolul oferit de starurile sud-coreene de muzica K-pop la Phenian, declarandu-se profund „emotionat”, a relatat luni agentia de presa oficiala KCNA, preluata de AFP, informeaza AGERPRES.

Faptul ca Kim si sotia sa, fosta cantareata Ri Sol Ju, au asistat la concertul de duminica a fost foarte neobisnuit. In mod normal, regimul izolat incearca sa impiedice orice infiltrare a culturii sud-coreene.

Kim Jong Un, primul lider nord-coreean care a asistat la un spectacol al sud-coreenilor, a strans mana artistilor „si le-a exprimat cele mai profunde multumiri”, potrivit KCNA.

„El a declarat ca a fost profund emotionat sa vada poporul nostru aplaudand sincer acest spectacol, aprofundandu-si cunostintele de arta populara din partea sud-coreeana”, adauga KCNA.

Aceste concerte – un altul este programat pentru marti – sunt un alt semn al dezghetului intre Nord si Sud dupa Jocurile Olimpice de Iarna ce au avut loc in Coreea de Sud.

Kim Jong Un a trimis in Sud sportivi, majorete si pe sora sa mai mica.

Au urmat contacte diplomatice, conducand la propuneri de summituri intre cele doua Corei, dar si intre Phenian si Washington.

Summitul intercoreean intre Kim Jong Un si Moon Jae-in, al treilea de acest gen dupa cele din 2000 si 2007, va avea loc pe 27 aprilie la Panmunjom, in zona demilitarizata ce desparte peninsula, unde a fost semnat armistitiul care a pus capat Razboiului din Coreea (1950-53).

Nicio data nu a fost in schimb stabilita pentru o intalnire intre presedintele american Donald Trump si Kim, care a debutat pe scena diplomatica internationala saptamana trecuta intalnindu-se la Beijing cu presedintele chinez Xi Jinping.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2