Kim Jong Un s-a angajat sa distruga un centru important de teste balistice, afirma Trump

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump a declarat marti, dupa summitul sau istoric din Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, ca acesta din urma s-a angajat sa distruga un centru important de teste balistice, informeaza AFP, dpa si Reuters, transmite AGERPRES.

In conferinta de presa la care a prezentat rezultatele intalnirii, liderul de la Casa Alba a mai afirmat intre altele ca va pune capat exercitiilor militare comune cu Coreea de Sud si a dat asigurari ca a discutat cu Kim Jong Un si despre problema drepturilor omului.

Kim Jong Un, care are „o ocazie fara precedent”, „si-a reafirmat angajamentul de nezdruncinat fata de denuclearizarea completa a Peninsulei Coreene” si a spus ca „foarte curand urmeaza sa fie distrus” un centru de testare a rachetelor, a subliniat Trump.

Totusi, sanctiunile impotriva Coreei de Nord raman in vigoare, a mentionat presedintele american. Sanctiunile vor fi ridicate „atunci cand vom sti ca focoasele nucleare nu mai reprezinta un factor”, a precizat Trump.

In acelasi timp, el a afirmat ca armata americana va pune capat manevrelor militare cu Coreea de Sud, explicand ca acestea exacerbeaza tensiunile si in plus renuntarea la ele „va economisi foarte multi bani”.

„Istoria a demonstrat ca adversarii pot deveni intr-adevar prieteni”, a conchis liderul de la Casa Alba.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole