Kim Jong Un trebuie sa faca un gest ”semnificativ” pentru ridicarea sanctiunilor, afirma Donald Trump

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri ca liderul nord-coreean, Kim Jong Un, trebuie sa faca un gest „semnificativ” pentru a spera la o ridicare a sanctiunilor impuse tarii sale din cauza programului sau nuclear, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

„Nu am ridicat sanctiunile. Mi-ar placea sa o fac, dar pentru asta trebuie sa fie ceva semnificativ de cealalta parte”, a declarat Donald Trump cu mai putin de o saptamana inainte de cel de-al doilea summit al sau, prevazut la Hanoi, cu omul forte de la Phenian.

„Presedintele Kim si cu mine avem relatii foarte bune, nu as fi surprins sa vad ca ceva va reusi”, a adaugat el fara alte precizari.

„Cred ca vom face multe progrese”, a mai spus liderul de la Casa Alba. „Nu cred ca va fi ultima intalnire”, a continuat el.

La finalul primei lor intalniri, in iunie, la Singapore, Donald Trump si Kim Jong Un au semnat o declaratie vaga in favoarea „denuclearizarii Peninsulei Coreene”. Ulterior, nu s-a inregistrat niciun progres notabil, cele doua parti avand interpretari diferite ale acestui angajament.

Cei doi lideri urmeaza sa se intalneasca la 27 si 28 februarie la Hanoi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2