Klaus Iohannis, alaturi de romanii din Diaspora. Ce le-a transmis acestora

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii si simpatizantii PNL din Diaspora, ca se afla intr-un ”razboi” cu PSD, conflict generat de ”atacul” PSD asupra romanilor.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a avut o intalnire cu reprezentantii si simpatizantii PNL din Diaspora, la sediul Partidului Popular European din Bruxelles. Presedintele Klaus Iohannis a criticat Partidul Social Democrat despre care a spus ca a atacat justitia, economia, marile sisteme publice.

”Suntem intr-un razboi cu PSD”, a spus seful statului, explicand cum s-a ajuns in aceeasi situatie. ”In 2016 am avut alegeri parlamentare, pe care noi le-am pierdut rusinos, iar PSD le-a castigat cu un scor extraordinar”, a reamintit Klaus Iohannis. ”Le-au promis romanilor ca va curge lapte si miere”, a punctat seful statului. El a recunoscut ca, in 2016, liberalii nu au facut nicio contraoferta.

Odata ce social-democratii au preluat guvernarea au uitat de programul pentru care oamenii i-au votat si au inceput asaltul asupra justitiei.

”Pesedistii au ajuns la putere si nu ca s-au straduit sa curga lapte si miere, au inceput sa puna in practica programul lor real. Un program de demontare a statului de drept in Romania, de demontarea a sistemelor publice mari, prin insurubarea pilelor, cunostintelor si a tuturor neamurilor in pozitii de frunte”, a afirmat seful statului.

Iohannis a tinut partea romanilor

In cele din urma, guvernarea PSD a declansat ”un atac asupra romanilor”. ”A culminat cu un atac fizic asupra romanilor din acel 10 august de trista amintire”, a punctat presedintele Romaniei.

”A fost un razboi urban al PSD impotriva romanilor, mai ales impotriva romanilor din Diaspora, fiindca foarte multi atunci au venit din Diaspora sa protesteze impotriva PSD. Au fost primiti cu bate, gaze lacrimogene si acei jandarmi echipati de razboi urban”, a fost modul in care seful statului a carcaterizat evenimentele din 10 august.

”Cineva trebuia sa tina partea romanilor”, a spus Iohannis, adaugand ca el personal a luat partea romanilor, alaturi de PNL si de ”inca cativa din Opozitie”.

”Noi am luat partea romanilor si ne-am declarat clar, pe fata, anti-PSD. De acolo vine razboiul nostru impotriva PSD. Nu este un razboi doctrinar, atentie, faceti va rog diferenta. Este un razboi intre o forta politica care a luat puterea prin alegeri si a deturnat-o si noi, ceilalti, Presedintele si Opozitia, care luam partea romanilor”, a punctat seful statului.

Castigarea alegerilor

Klaus Iohannis a spus ca spera sa castige, impreuna cu PNL, urmatoarea batalii electorale, fiindca ”o natiune nu poate sa fie la nesfarsit in razboi cu sine. ” Noi ne-am angajat, eu impreuna cu liberalii care ma sustin in aceasta campanie, sa mergem mai departe. Am inceput si am castigat pana acum trei batalii: europarlamentarele, referendumul si recent, cu mare bucurie, contrar tuturor asteptarilor, motiunea de cenzura. Urmeaza prezidentialele, urmeaza localele si urmeaza parlamentarele”, a declarat seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu are ”deloc de gand sa o lase moale cu campania”, deoarece singura metoda de a rata niste alegeri este sa crezi ca le-ai castigat inainte de scrutinul propriu-zis. Klaus Iohannis a spus ca vrea sa castige alegerile prezidentiale, locale si parlamentare, alaturi de PNL.

”Trebuie sa mergem impreuna mai departe fiindca doar asa avem sanse impotriva colosului PSD, ca inca este un colos PSD-ul, sa nu ne facem iluzii. Si doar asa putem sa facem de fapt ceea ce asteapta romanii de la noi, sa refacem Romania asa cum ne-o dorim. Sa ajungem la ceea ce am numit reconstructia statului. Avem de castigat prezidentiale, locale si parlamentare”, a spus Klaus Iohannis.

”Nu subevaluati competitorii electorali. Despre PSD am vorbit, sunt si altii care au impresia ca li se cuvine o felie semnificativa, mai ales din votul Diasporei”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

Speranta pentru romanii din Diaspora

Seful statului a combatut ideea ca toate partidele au aceleasi puncte negative. ”Cunoasteti acel slogan mizerabil <>, este un slogan creat de PSD. Nu pentru a ridica PSD, ci pentru a cobori PNL la nivelul lor mizerabil. Or asa ceva nu putem si asa ceva nu pot sa accept. Asadar, redati romanilor speranta, as putea spune chiar credinta in patria lor, in Romania. Si poate, daca totul merge bine si castigam si incepem sa guvernam pentru romani, nu impotriva romanilor ca PSD, sa incepem sa facem din Romania acea tara in care voi, din Diaspora, nu doar visati sa va intoarceti odata, cine stie cand, ci chiar sa incepeti sa va faceti planuri concrete de intoarcere in tara. Si daca nu o faceti voi, incurajati-i pe altii sa o faca”, a declarat seful statului.

”Eu sunt foarte realist, stiu ca multi dintre voi v-ati facut un rost acolo unde stati, in Bruxelles, in Germania, in Anglia, in Italia, in Spania, in America, in Canada, de unde veniti. Dar sunt convins ca nu toti romanii sunt fericiti ca stau afara. Multi dintre ei chiar isi doresc sa revina si pe ei sa nu ii descurajati, ci sa-i incurajati, fiindca o Romanie fara romani nu se poate construi. Daca toata lumea pleaca afara, atunci cine ramane? Stiti foarte bine: pesedistii. Or asta nu cred ca poate sa isi doreasca un roman de buna-credinta”, a mai spus seful statului.

Partidul National Liberal

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2