Klaus Iohannis, apel catre Guvern si PSD: Ce aveti de gand cu pilonul II de pensii?

PNL

Presedintele Klaus Iohannis a lansat marti un apel la Guvernul Romaniei si la adresa PSD-ului privind pilonul II de pensii.

Declaratiile presedintelui Romaniei:

– Despre fonduri europene, vreau sa se inteleaga ca cele ce urmeaza reprezinta o atentionare pentru guvernul Romaniei

– Noi dispunem pentru perioada de finantare 2014-2020 teoretic de fonduri eurpene in valore de 31,3 mld de euro. Din acesti bani, pana in momentul de fata am folosit 4,9 mld de euro, ceea ce reprezinta 15,8%. Este important de stiut ca perioadele de finantare sunt construite pe 7 ani.

– Am trecut de jumatate si din 31 de mld. Pana acum nu am folosit nici macar 5. Aceste date pana acum sunt date oficiale, atat de pe site-ul Comisiei Europene, cat si informatii oficiale de la Guvern.

– In dorinta de a prezenta o informare exacta am cautat cele mai noi date

– Nu stiu de ce Guvernul nu publica date la zi, unii vor crede ca poate se ascunde ceva, altii ca au avut alta treaba decat sa informeze.

– A doua tema: pensii. Se discuta de cateva zile bune despre pilonul II de pensii. Din pacate, pana si cei de la PSD se contrazic intre ei, ba se desfinteaza, ba nu desfiinteaza, ba se suspenda, ba nu se suspenda, o harababura totala.

– Si totusi lumea isi pune intrebarea de ce s-a creat aceasta incertitudine din partea PSD. Oare ce tintesc ei: Nu s-au inteles intre ei? Greu de crezut. Unii isi pun intrebarea daca se suspenda, banii vor fi folositi in alta parte. Nu stiu, dar ei trebuie sa ne dea un raspuns.

– In acest sens, cred ca Guvernul si PSD-ul trebuie sa raspunda public, clar, documentat, la 2 intrebari. Una, ce aveti de gand cu pilonul II de pensii? A doua intrebare este: mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului

Sursa: Pro TV

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2