Klaus Iohannis are profilul de presedinte de care tara are nevoie

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Presedintele Klaus Iohannis a participat marti seara la un dialog de substanta cu jurnalisti, analisti si studenti prezenti  la dezbaterea organizata in Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”. Presedintele a prezentat un scurt bilant al mandatului, inclusiv al relatiei cu PSD, si a raspuns intrebarilor referitoare la interimatele din justitie, relatia cu China, OUG 114, legile justitiei, legea recursului compensatoriu.

Klaus Iohannis a putut sa raspunda consistent pe orice subiect, de la politica externa, economie si justitie, pana la chestiuni despre sport, infrastructura sau energie. Candidatul PNL a aratat un profil de presedinte care are solutii, care isi propune in mod serios ca Romania sa intre intr-o noua etapa de constructie corecta a statului.

Klaus Iohannis a confirmat aseara ca este potrivit pentru aceasta pozitie si este singurul care detine experienta, anvergura si reperele necesare pentru a fi Presedintele Romaniei.

Solutii pentru Romania

Presedintele Klaus Iohannis a prezentat un scurt bilant al primului sau mandat la Palatul Cotroceni , al proiectelor sale si al luptei continue cu PSD pentru a salva democratia din Romania.

,,Am venit in aceasta pozitie acum cinci ani si am spus ca vreau sa fiu presdintele care face altfel de politica, adica sa generez solutii, sa generez abordari comune, echitabile, agreate cu toti partenerii institutionali, pentru a atinge cateva obiective foarte importante petru a satisface nevoia de securitate, pentru a avea o reprezentare externa, pentru a intari pozitia in plan international, pentru a consolida statul de drept, dar am intalnit un PSD puternic ostil care, dupa 2016, a venit cu o abordare care ne-a aruncat pe toti in haos. A aruncat Romania in haos pentru a salva cativa penali. PSD a  dorit sa acapareze si sa distruga, nu doar statul de drept, ci si marile sisteme si a facut-o intr-un fel foarte perfid.

M-am opus acestor demersuri, m-am opus incercarilor PSD-iste de a acapara intreg statul roman, folosind intrumentele Constitutiei. Si de multe ori am avut succes.”, a precizat Klaus Iohannis.

Presedintele a vorbit de asemenea despre proiectele demarate in timpul  mandatului sau, proiecte vitale pentru dezvoltarea tarii, cum este ,,Romania Educata”.

,,Romania Educata e proiectul meu prezidential si va garantez ca il duc mai departe si, daca nu sunt reales, voi gasi metode de a-l duce mai departe. Proiectul merge mai departe si va fi implementat, sunt ferm convins ca Romania fara un astfel de proiect va avea o reala problema si in viitor. Romania are numai o sansa: sa creeze un sistem de educatie performant care permite educarea unor generatii care performeaza ca oameni si ca specialisti si pentru asta ma implic total.”, a subliniat seful statului.

Salvarea statului de drept

La dezbaterea de la Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”, Klaus Iohannis a vorbit si despre rolul de mediator al presedintelui,  lupta pentru justitie, despre iesirea in strada si participarea la sedinta de guvern, precum si despre referendumul pentru justitie.

„Se vede destul de bine ca am amanat referendumul pana in momentul in care  am considerat ca o convocare produce efecte maximale. (…) In afara de faptul ca am alungat elefantii din sedinta de Guvern, ca am cobrat intre demonstranti, am mai facut lucruri prevazute in Constitutie si cred ca le-am facut destul de bine. Am retrimis legile justitiei in Parlament, le-am trimis la CCR, am cerut un punct de vedere de la Comisia de la Venetia, am reusit sa anulez 70% din masurile care ar fi compromis legile justitiei, din masurile introduse de PSD in legile justitiei. Nu sunt perfecte, sunt in vigoare, la un moment dat au trebuit promulgate fiindca mi s-au terminat atributiile constitutionale. Voi avea grija ca Guvernul sa reia aceste chestiuni si dupa alegerile parlamentare, cand sunt sigur ca vom avea o alta majoritate, voi repara ce a mai ramas de reparat din legile justitiei.

Fara mine statul de drept din Romania s-ar fi rupt. Nu s-a rupt, a ramas in picioare, lupta anticoruptie continua si am corectat in exterior imaginea catastrofala proiectata de guvernele pesediste.”, a precizat presedintele.

E important sa mergem la vot !

Presedintele Iohannis a vorbit si despre numarul record al romanilor care au votat in diaspora in primul tur al acestor alegeri si despre nevoia de a merge cat mai multi cetateni la vot pentru a decide viitorul Romaniei.

„In primul rand le multumesc, dar indiferent ce candidat ati votat, participarea in sine este absolut notabila. Al doilea aspect e si datorita modificarilor legislative pe care si eu le-am promovat.”, a fost mesajul sefului statului pentru romanii din diaspora.

,,Ma bazez acum, la votul din 24 noiembrie, evident, pe alegatorii liberali care m-au sprijinit de la inceput, dar este nevoie de mobilizare la vot. Ma adresez electoratului USR si PLUS. Suntem de aceeasi parte a baricadei. Ma adresez electoratului PMP. Suntem de aceeasi parte a baricadei. Ma adresez electoratului maghiar care isi doreste o tara faina. Ma adrezez si electoratului PSD. Are dreptul sa fie reprezentat de un partid democratic. De aceea trebuie trimis PSD in opozitie, sa se reformeze, sa-i reprezinte asa cum se cuvinte.”, a mai subliniat Klaus Iohannis la dezbaterea de la BCU.

PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. profu de romana

    O parere total subiectiva si propagandistica. Klaus Iohannis a confirmat ca este un personaj onorabil dar mediocru. Raspunsuri generale, aproximative si lipsite de substanta, asa cum a fost intregul mandat in care , cunoscandu-si vulnerabilitatile, nu a dat interviuri, nu s-a intalnit cu romanii, citindu-si public doar comunicatele de presa. Societatea romaneasca, modesta si mediocra la randul ei, are ceea ce merita si isi doreste. Un om care-si ascunde adevaratele ganduri si optiuni. Cum sa inteleg implicarea lui in retrocedarile solicitate de FDGR, organizatie etnica erijata in continuatoarea Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe in Rumänien) înființat, la solicitarea Germaniei naziste, prin Decretul nr. 830 din 20 noiembrie 1940 )? S-a uitat atat de repede acest aspect al biografiei sale? Duminica nu va fi un vot proIohannis ci un vot anti PSD, asta pentru ca actualul presedinte nu merita votul direct din partea celor 15 milioane de romani din care unii au votat Dancila, altii diversi candidati iar majoritatea au boicotat alegerile

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1