Klaus Iohannis, despre concluziile consultarilor: “Voi desemna premier luni sau marti”

PNL

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, ca este nevoie de un guvern de tranzitie, adaugand ca prefera unul politic, context in care se contureaza posiblitatea constituirii unui cabinet in jurul PNL.

El a anuntat ca cel mai tarziu marti va desemna un premier.

“PSD a confirmat ca nu a inteles nimic din evolutia politica si din dorinta romanilor, au lipsit de la consultari. Au lipsit nemotivat, adica au chiulit. Acum e nevoie sa se instaleze urgent un nou guvern, un guvern pe care l-am numit un guvern de tranzitie, fiindca indiferent daca vom avea sau nu anticipate sau alegeri la termen va fi un guvern care va fi in functie o perioada relativ scurta.

Orice zi cu acest guvern interimar pesedist este o zi pierduta pentru Romania si pentru romani. Eu prefer un guvern politic si nu voi cauta alta solutie decat un guvern politic. (…) PNL a spus foarte clar ca e dispus sa preia guvernarea. Toate celelalte formatiuni au afirmat ca vor sprijin intr-o forma sau alta o astfel de abordare Asa ca de pe acum deja este destul de clar ca ne indreptam inspre un guvern PNL sau in jurul PNL”, a afirmat presedintele Iohannis la finalul consultarii cu cu partidele politice.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1