Klaus Iohannis: “Dreapta politica este singura care poate sa garanteze un parcurs democratic liber al Romaniei”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

La invitatia presedintelui PNL Maramures, Ovidiu Nemes, candidatul ACL la Presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, a participat la sfarsitul saptamanii trecute, la Sighetu Marmatiei, la deschiderea oficiala a celei de-a opta editii a Scolii Politice „Gheorghe I. Bratianu”.

In cadrul vizitei sale la Sighetu Marmatiei, Klaus Iohannis a depus o coroana de flori la Troita Bratienilor si a vizitat Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei. Evenimentul politic a fost organizat de Tineretul National Liberal cu sprijinul primarului municipiului Sighetu Marmatiei, Ovidiu Nemes, presedintele PNL Maramures.

„Ceea ce se intampla la Sighetu Marmatiei in zilele urmatoare, cu marturii ale celor care si-au pierdut viata in temnita, memoria celor care si-au pierdut viata in inchisoarea pe care am vizitat-o, ne obliga sa dam acestei tari un presedinte de dreapta, ne face responsabili pe fiecare dintre noi de a ne hotari destinul. Istoria se repeta. Daca nu vom deschide bine ochii si nu privim realitatile de astazi, riscam sa se repete. Astazi cand se cumpara primari cu bani, cand primarii se ameninta. Astazi cand, daca esti de alta culoare decat cea rosie, risti sa ti se intample lucruri. Credinta pentru care au murit acei liberali si ceea ce am vazut la Memorial sunt lucrurile care trebuie sa ne duca pe noi inainte. Eu cred ca aceasta zi la Sighetu Marmatiei va marca nu numai un nou inceput al Tineretului National Liberal, intr-o formula de unire si unitate cu PDL si cu tinerii din acest partid, ci si un nou inceput pentru Romania. Un nou inceput cu Klaus Iohannis”, a declarat Ovidiu Nemes, presedintele PNL Maramures.

Candidatul ACL la Presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, s-a aflat pentru prima data in municipiul Sighetu Marmatiei. Liderul PNL a fost primit conform traditiei locului, cu paine si sare. Klaus Iohannis a marturisit ca a avut parte la Sighetu Marmatiei de o zi emotionanta si s-a aratat impresionat si marcat de ceea ce a vazut la Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei.

„Pentru mine este o zi emotionanta. Eu sunt pentru prima data aici, in Sighetu Marmatiei si multumesc tuturor celor care m-au facut sa ma simt foarte bine-venit aici, la dumneavoastra, la Sighetu Marmatiei. Am venit aici in calitatea mea de co-presedinte al Aliantei Crestin-Liberale, in calitatea mea de presedinte al Partidului National Liberal dar si in calitatea mea de candidat la Presedintia Romaniei. Sunt, cred, primul candidat la Presedintia Romaniei care nu a fost membru in Partidul Comunist Roman si totusi am trait o parte semnificativa din viata mea in comunism, mai exact toata tineretea mea. Pe de alta parte, sunt un candidat total atipic pentru Presedintia Romaniei. Sunt un candidat total atipic fiindca reprezint in etapa de contopire a doua mari partide ambele partide si sunt un candidat care a fost de unii acuzat, de altii laudat ca este minoritar, dar cu certitudine nu sunt un candidat tipic. Cred ca a fost nevoie de 25 de ani pentru ca vointa politica sa devina mai puternica decat ambitia politica. Daca e bine, daca e trist, este la latitudinea dumneavoastra sa evaluati. Parcursul Romaniei ar fi fost cu certitudine altul daca romanii ar fi inteles mai repede ca dreapta politica este singura care poate sa garanteze un parcurs democratic liber al Romaniei, un parcurs care duce la occidentalizarea Romaniei”, a declarat Klaus Iohannis.

Biroul de presa ACL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *