Klaus Iohannis, in dialog cu cetatenii: Nimeni nu a reusit sa-i ingenuncheze pe romani si PSD in veci pururi nu va reusi

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca el nu se afla in competitie electorala cu PSD, ci in razboi cu acest partid. Motivul razboiului cu PSD: social-democratii au guvernat ”impotriva romanilor”.

Intalnirea lui Klaus Iohannis cu bistritenii a avut loc exact la cinci ani de zile dupa ce seful statului a castigat primul mandat, pe 16 noiembrie 2014. Presedintele Romaniei a sosit in centrul istoric al orasului Bistrita, langa Biserica Evanghelica, unde a fost intampinat de un numar mare de cetateni si de secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, deputat de Bistrita. Seful statului a fost aplaudat de bistriteni. Klaus Iohannis a luat orasul la pas, dialogand cu cetatenii si raspunzand urarilor de bun venit: ”Bine v-am gasit, mi-a fost dor”. Bistritenii s-au fotografiat cu seful statului sau i-au cerut autografe pe cea mai recenta carte.

Un biciclist s-a oprit pentru a face o fotografie cu presedintele si pentru a-i transmite salutul ”comunitatii biciclistilor”. ”Asteptam cei 47 de kilometri de pista pe care i-a promis PSD-ul”, a comentat biciclistul, cu referire la restantele primarului PSD din localitate. ”Poate-i lasa pe liberali la conducere si se vor realiza”, a replicat presedintele.

Primit cu caldura

In fata sediului PNL, Iohannis a fost primit cu paine si sare de un grup de femei si barbati imbracati in frumoasele costume populare din zona.  Presedintele a primit cadou un ceas de perete. ”Am avut ca primar la Sibiu un slogan: <<pentru ca treaba sa mearga ceas>>, va doresc si voua tot asa ceva”, a multumit presedintele.

Un cetateansi-a exprimat revolta fata de faptul ca Romania este condusa, in continuare, de comunisti. ”Pai eu ce zic la toate adunarile, ca PSD 30 de ani numai a stricat!”, i-a raspuns Iohannis.

De la sediul PNL, seful statului a mers pe jos, spre sala in care a avut loc intalnirea cu cetatenii din judetul Bistrita-Nasaud, fiind intampinat cu caldura de locuitorii orasului. La intrarea in sala, seful statului a fost asteptat de echipa de robotica a Colegiului National ”Liviu Rebreanu”. Presedintele a stat de vorba cu acestia si a facut o fotografie cu tinerii.

Klaus Iohannis a dialogat si cu jurnalistii veniti in numar mare, explicandu-le ca  la dezbaterea de marti vor fi abordate ”toate temele de interes” intr-o campanieelectorala pentru alegerile prezidentiale. Candidatul PNL a precizat ca la intalnire vor fi prezenti politologi, formatori de opinie si jurnalisti, persoane care sunt ”foarte bine puse in tema”.

Turul doi trebuie castigat cu o majoritate covarsitoare

La reuniunea din Sala Polivalenta au participat 2.000 cetateni si simpatizanti ai sefului statului. Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis ca turul doi al alegerilor prezidentiale trebuie castigat cu o majoritate covarsitoare care sa arate PSD-ului unde ii este locul si anume in opozitie.  ”Eu nu sunt cu PSD intr-o competitieelectorala, eu sunt cu PSD in razboi. Noi suntem cu PSD in razboi. Si asta nu pentru ca noi suntem asa, rai, pentru ca ei au fost rai cu romanii. PSD a guvernat impotriva romanilor, PSD a venit la putere cu promisiuni mari si nici nu a ajuns bine in Palatul Victoria si au inceput sa incerce sa subjugejustitia, sa acapareze marile sisteme publice. PSD a atacat democratia din Romania. Este inadmisibil, a fost inadmisibil si rezultatul este cel pe care l-au meritat, au fost inlaturati de la putere!”, a declarat seful statului.

Klaus Iohannis le-a spus sustinatorilor sai ca razboiul pe care il poarta cu PSD nu s-a terminat si ca este important ca, printr-o prezentaconsistenta la urne, sa fie castigata batalia din 24 noiembrie, pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

PSD a luptat impotriva romanilor

Presedintele a mai afirmat ca PSD a guvernat impotriva romanilor si chiar a luptat impotriva cetatenilor acestei tari in strada.  ”Imaginati-va, guvernul PSD a luptat in strada la propriu impotriva romanilor. Si ma refer, la desigur, la acel 10 august de anul trecut. Inimaginabil, dar pana acolo i-a dus mintea sa incerce sa-i ingenuncheze pe romani cu forta. Mare prostie! Cum sa-i ingenunchezi pe romani cu forta? Nimeni nu a reusit, nimeni nu a reusit sa-i ingenuncheze pe romani si PSD in veci pururi nu va reusi”, a spus Klaus Iohannis.

Seful statului a afirmat ca PSD este principalul motiv pentru care Romania nu s-a dezvoltat asa cum ar fi trebuit. ”Dar, de stricat, dragii mei, au reusit sa strice multe. In ultimii 30 de ani de cand ne-am eliberat de comunism, inca nu am reusit sa ne eliberam de tot de comunisti. Deci, in ultimii 30 de ani de cand ne-am eliberat de comunism, in realitate, PSD a facut foarte mult rau Romaniei. PSD este motivul principal pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult, este motivul principal pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai bine, PSD este motivul principal pentru care 4 milioane de romani au plecat din tara fiindca nu s-au regasit in sistemele de aici”, a acuzat Klaus Iohannis.

PNL – presa online

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1