Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru functia de premier al Romaniei (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis sustine la aceasta ora o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Sinteza declaratiilor sefului statului:

– Acum putine zile a trecut motiunea de cenzura si a cazut guvernul PSD. Este foarte bine, fiindca PSD a avut 3 guverne care au dounat Romaniei. Acest lucru a fost constatat de toate partidele de opozitie si in acest fel a fost posibila motiunea de cenzura care a fost un real succes.

– Dupa consultarile cu formatiunile politice parlamentare, am tras concluzia ca se contureaza un Guvern in jurul PNL. PNL a fost singurul partid care a venit la consultari si a spus direct ca isi asuma guvernarea in aceasta perioada de tranzitie.

Citeste si
Filmul negocierilor pentru formarea Guvernului. Iohannis nominalizeaza marti premierul

– Am decis sa desemnez urmatorul prim ministru al Romaniei in persoana domnului Ludovic Orban, presedintele PNL, al celui mai mare partid din opozitie. Asa este democratic corect.

– In continuare sper ca toti actorii politici sa inteleaga ca suntem in criza politica. Cred ca trebuie instalat urgent noul Guvern. Organizarea alegerilor prezidentiale, elaborarea proiectului de buget, inchiderea bugetului pe 2019 si multe altele, le astept de la guvernul Orban.

– Am discutat mult in zilele care au trecut despre ce trebuie sa faca guvernul, situatia nu va fi simpla de loc si va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate, plecum legea bugetului pentru 2020.

Luni si marti, liderii partidelor parlamentare au fost la consultari la Palatul Cotroceni cu seful statului, unde si-au expus opiniile fata de sustinerea unui Guvern in jurul Partidului National Liberal.

Sursa: Pro TV

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2