Klaus Iohannis promoveaza educatia, sanatatea si bunastarea economica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Klaus Iohannis si-a lansat programul pentru alegerile prezidentiale, intitulat ”Impreuna pentru Romania normala”. Documentul mentioneaza, printre prioritati, cresterea calitatii educatiei, imbunatatirirea serviciilor de sanatate,
stoparea defrisarilor ilegale, dezvoltarea economica pe baze sanatoase.

Romania normala inseamna Romania educata, cu un sistem de invatamant echitabil si de calitate, centrat pe cateva principii. Printre aceste principii se numara accesul fiecarui copil la o educatie de calitate, care sa ii ofere premisele unei cariere de succes, diminuarea decalajelor dintre urban si rural, reducerea abandonului scolar.

Toate spatiile educationale trebuie sa reprezinte medii sigure pentru elevi si profesori. Pentru aceasta, este necesara alocarea de fonduri pentru atingerea standardelor igienico-sanitare si de siguranta la incendiu. Programul mentioneaza si alocarea de resurse suficiente pentru educatie, atat pentru scoli, cat si pentru salariile cadrelor didactice.

O Romanie normala este o tara in care se construiesc spitale, in care sistemul sanitar este centrat pe asigurarea accesului tuturor cetatenilor la servicii medicale de calitate. Concret, se impun: consolidarea medicinei primare si ambulatorii, asigurarea sustenabilitatii sistemului de medicina de urgenta, oprirea exodului medicilor, preventia si educatia pentru sanatate, cresterea finantarii si controlul cheltuirii banului public.

Integrarea socio-economica a persoanelor din comunitatile marginalizate este o prioritate esentiala. Se impune adoptarea cat mai rapida a unor masuri eficiente de revitalizare a comunitatilor defavorizate din mediul urban si rural prin integrarea functionala a serviciilor medicale, sociale si educationale.

Romania normala inseamna investitii in crese si gradinite cu program prelungit, in sisteme de tip after school, in centre de plasare si reconversie a fortei de munca, precum si in masuri de promovare a „imbatranirii active”, astfel incat trendul demografic negativ sa se atenueze, iar riscul de saracie sa se diminueze semnificativ.

Stoparea defrisarilor ilegale

In Romania normala, protejarea mediului inconjurator este obligatorie. Defrisarile ilegale constituie o reala problema, iar stoparea acestora trebuie sa reprezinte o prioritate in directia protectiei padurilor. Actiunile de impadurire si regenerare trebuie sa continue intr-un ritm alert pentru a diminua, astfel, din efectele negative
ale defrisarilor. In ceea ce priveste padurile virgine, este importanta finalizarea, cat mai rapida, a procesului de identificare si cartare, astfel incat starea acestora sa nu fie periclitata.

Romania normala inseamna stabilitate economica si crestere sanatoasa pe termen lung. Concret, asta inseamna proiecte de buget fezabile, nu bazate pe cifre false cum le-a facut PSD. Programul vizeaza si eficientizarea ANAF in colectarea veniturilor, prin informatizare si digitalizare, dar si prin eliminarea politizarii care a afectat functionarea institutiei in ultimii ani. Presedintele doreste si recuperarea prejudiciilor din diferite forme de evaziune fiscala sau coruptie, consolidarea sectorului privat.

Industria auto este varful de lance al al competitivitatii industriale si trebuie sprijinita prin masuri ferme de dezvoltare a infrastructurii rutiere si feroviare, precum si prin interconectarea invatamantului superior, a cercetarii-dezvoltarii cu sectorul auto si IT&C. Infrastructura de transport rutier este principala provocare, dar trebuie dezvoltata si infrastructura feroviara, maritima sau aeriana.

Sectorul IT&C trebuie sa devina un varf de lance in modificarea structurala, tehnologica si inovativa la scara intregii noastre economii, precum si in sfera sectorului public.

In agricultura, producatorii mici si mijlocii trebuie sustinuti pentru a asigura nevoile pietelor locale, iar marii fermieri trebuie sprijiniti pentru a ramane conectati la pietele nationale si regionale.

PNL

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2