Klaus Iohannis: ,,Reconstructia statului roman e o urgenta”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis si-a lansat joi candidatura la alegerile prezidentiale din aceasta toamna, in prezenta celor peste 3500 de liberali participanti la Consiliul National al partidului, asumandu-si ca obiectiv national construirea unei Romanii functionale, a unei Romanii puternice.

In discursul sau, Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa guvernarii social-democrate, despre care a spus ca a esuat pe plan economic, legislativ si al protejarii propriilor cetateni.

In acest context, presedintele a vorbit si de cazul Caracal, subliniind ca evenimentele tragice petrecute recent arata dezastrul provocat statului si cetatenilor romani de politica falimentara a social-democratilor.

Presedintele le-a propus liberalilor ca parteneriatul presedinte – PNL sa devina „nucleul care va cataliza toate energiile”, astfel incat Romania sa devina un stat functional.

„Va propun ca parteneriatul presedinte – PNL sa devina nucleul care va cataliza toate energiile astfel incat Romania sa devina un stat functional, cu institutii eficiente in slujba cetateanului.”, a afirmat el.

Klaus Iohannis a subliniat si faptul ca va fi nevoie de foarte multa munca pentru ca viziunea sa sa fie implementata, dar a asigurat ca este si viziunea „intregii Romanii” si a unei „intregi generatii”.

,,Pe 26 mai am primit cel mai important mesaj din partea oamenilor. Romanii cinstiti asteapta ca statul sa functioneze pentru ei, vor autostrazi, vor egalitate de sanse si acces la o educatie de calitate. Nu exista un buton magic care odata apasat ar reseta statul roman. Cel mai important aliat pe care il avem este cetateanul
roman. Eu vreau sa facem Romania puternica. Reconstrutia statului roman e o urgenta.”, a subliniat presedintele Iohannis.

Seful statului a precizat ca Romania poate deveni puternica si functionala cu doua conditii: reconstructia statului roman pe fundamente corecte si o economie sanatoasa.

„Pentru succesul dezvoltarii Romaniei este obligatoriu sa asiguram un mediu public functional, orientat catre cetatean si un mediu privat competitiv. Reconstructia statului roman este o urgenta. Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar ca un refugiu pentru incompetenti si clienti politici.(…) O alta componenta esentiala dezvoltarii Romaniei este mediul privat. Cat timp nu incurajam initiativa privata si investitiile, nu putem vorbi cu adevarat de prosperitatea pe termen lung a romanilor. Trebuie sa incetam sa mai tratam companiile private ca pe niste dusmani ai tarii, asa cum fac PSD si ALDE, iar finantele publice si politicile economice vor trebui indreptate.”, a subliniat Iohannis.

De asemenea, presedintele a promis ca va construi o noua majoritate, in urma votului la alegerile parlamentare, fie ca vor fi la termen sau anticipate, o majoritate care sa aiba in prim plan toate prioritati legate de normalizarea Romaniei, o majoritate pro-europeana, care sa sustina lupta impotriva coruptiei.

„PSD a dovedit ca este incapabil sa faca toate aceste lucruri si trebuie sa plece”, a mai spus el.

Liberalii cred in victoria lui Klaus Iohannis

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a subliniat de asemenea ca actualul sef al statului, Klaus Iohannis, are toate atuurile pentru a castiga alegerile prezidentiale din toamna acestui an.

In opinia sa, alegerea, pentru un nou mandat, in functia de presedinte a lui Klaus Iohannis „reprezinta temelia pe care putem construi trainic o Romanie normala, o Romanie in care fiecare dintre noi vrem sa traim”.

Proaspat ales prim-vicepresedinte al PNL, europarlamentarul Rares Bogdan a declarat ca, in prezent, PNL nu are nevoie de niciun aliat.

„Nu avem nevoie de nimeni decat de dumneavoastra si de romani, nu avem nevoie de niciun aliat astazi, aliati ii avem pe bunul Dumnezeu si poporul roman. In jurul PNL si pe conditiile PNL se va face urmatoarea guvernare. Alegerile prezidentiale sunt cheia viitoarelor alegeri.”, a mai spus Rares Bogdan.

Ionel Bogdan: ,,Am convingerea ca presedintele Iohannis poate construi Romania functionala”

La Consiliul National a participat si o delegatie numeroasa de liberali maramureseni. Ionel Bogdan, presedintele PNL Maramures crede in victoria presedintelui Klaus Iohannis si a proiectului de reconstructie a tarii propus de
candidatul liberalilor.

,,Avem nevoie de reconstructia institutiilor tarii, avem nevoie ca cetatenii sa aiba din nou incredere in stat si am convingerea ca presedintele Klaus Iohannis poate sa faca acest lucru, poate construi Romania normala, Romania functionala. Incepand din 10 august vom incepe si in Maramures strangerea de semnaturi pentru candidatura presedintelui Klaus Iohannis si sunt convins ca si la aceste alegeri, la fel ca la cele europarlamentare, vom iesi invingatori, iar pe 24 noiembrie seara vom sarbatori castigarea alegerilor prezidentiale.”

PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2