Klaus Iohannis: Resping categoric propunerile de ministri interimari

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca respinge categoric propunerile pentru ministrii interimari, informeaza AGERPRES.

„Criza in care ne aflam este generata de PSD prin comportamentul iresponsabil fata de guvernarea Romaniei. Aceasta criza, de care sunt vinovati PSD si toti aliatii lor din acesti ani, tinde sa se acutizeze si sa aiba consecinte din ce in ce mai grave, care vor fi resimtite de toti cetatenii.

Conflictele din coalitia de guvernare, disperarea PSD de a ramane la putere, luptele interne si targuielile pe functii nu au nicio legatura cu agenda reala a romanilor. Eu nu girez sub nicio forma un astfel de joc politic meschin si, ca atare, resping categoric propunerile inaintate pentru ministrii interimari”, a aratat presedintele, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Iohannis a mentionat ca Guvernul actual si-a schimbat componenta politica, iar, in aceste conditii, Constitutia indica, „fara echivoc, ce trebuie sa faca prim-ministrul”.

In acest sens, presedintele a precizat ca este „datoria si obligatia” Vioricai Dancila sa mearga „de urgenta” in Parlament pentru a obtine votul de validare.

In opinia sa, Guvernul „nu mai are legitimitate” in fata romanilor inca din 26 mai, cand cetatenii au sanctionat prin vot actuala guvernare.

„Acum, Guvernul nu mai are nici legitimitate politica si asta explica frica doamnei premier de a se prezenta in fata Legislativului. Solutia nu este aceea de a prelungi criza prin tot felul de carpeli, precum desemnarea unor interimari, ci de a transa situatia cat mai curand in Parlament. Acesta este unicul mod prin care Guvernul poate incerca sa isi recapete macar legitimitatea politica”, a spus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole