Klaus Iohannis si-a prezentat programul prezidential “Impreuna pentru Romania normala”

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a criticat guvernarea PSD, duminica, la prezentarea programului „Impreuna pentru Romania normala”. Dupa ani de zile in care a fost condusa de catre PSD, Romania este in continuare prima la saracie si pe ultimul loc in ceea ce priveste protectia persoanelor vulnerabile dintre toate statele UE, a acuzat Klaus Iohannis. El a vorbit si despre modul in care poate fi reconstruita Romania.

“Au trecut 30 de ani de la Revolutie, insa mostenirea comunismului s-a vazut in toate perioadele in care PSD a fost la putere, perpetuand incompetenta si coruptie, perpetuand atitudini contrare unui spirit democratic”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis, in debutul prezentarii programului ”Impreuna pentru Romania normala”. Actiunea s-a desfasurat la World Trade Center Bucuresti, in prezenta premierului desemnat, Ludovic Orban, a 700 de membri ai PNL, reprezentanti ai societatii civile, ai mediului academic si ai structurilor asociative.

”Dupa aceasta guvernare PSD, Romania risca sa ramana singura tara din Uniunea Europeana cu MCV. Guvernarea esuata a PSD a sufocat tara prin birocratie, incompetenta, nepotism, coruptie, abuzuri si lipsa de predictibilitate”, a acuzat seful statului.

Una din prioritatille lui Klaus Iohannis este modernizarea administratiei, care poate fi realizata doar dupa un amplu proces de audit, obiectiv si profesionist.

Ce inseamna ”Romania normala”

Romania normala este Romania legii, adica tara in care legea este egala pentru toti. Klaus Iohannis a precizat ca a fost si ramane un sustinator ”ferm” al luptei impotriva coruptiei si a pledat pentru o legislatie supla, usor de inteles si aplicat.

Romania normala este Romania sustenabila prin educatie, sanatate si solidaritate, a mentionat seful statului. Klaus Iohannis doreste continuarea proiectului „Romania educata”, lansat in primul sau mandat, proiect care inseamna ca fiecare copil va avea acces la invatamant de calitate, scolile sunt spatii sigure pentru elevi si profesori, iar scoala formeaza cetateni activi si implicati.

Romania normala este, de asemenea, tara in care se construiesc spitale moderne, in care cetatenii se bucura de servicii medicale de calitate si in care profesionistii se simt pretuiti si incurajati. Romania normala este si Romania solidaritatii sociale, Romania tuturor varstelor. ”Dupa ani de guvernare social-democrata, tara noastra, din pacate, este inca prima la saracie si ultima la ocrotirea persoanelor vulnerabile dintre toate statele Uniunii Europene. Trist!”, a acuzat seful statului.

Klaus Iohannis a acuzat guvernarea PSD ca a neglijat investitiile in infrastructura de transport, in scoli si spitale slabind perspectivele de dezvoltare. „Cresterea preturilor erodeaza bunastarea romanilor”, a sustinut seful statului . ”Cheltuielile cu salariile, pensiile si asistenta sociala trebuie asigurate cu prioritate”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

Presedintele a criticat starea infrastructurii de transport, indiferent ca este vorba despre transportul terestru, naval sau aerian. ”PSD stie bine de ce – pentru ca au dorit sa tina avioanele la sol si promisiunile in aer!”, a spus Klaus Iohannis, cu referire la scandalul in care ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a fost acuzat ca a cerut tinerea la sol a avioanelor care ii transportau pe parlamentari la motiunea de cenzura.

Mesajul lui Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat ca presedintele Klaus Iohannis poate sa spuna, la capatul primului mandat, ca a oprit asaltul PSD impotriva democratiei.

Liderul PNL a acuzat „modul in care a fost condusa Romania”, dar si „modul in care s-a facut politica” in Romania. „Marea majoritate a politicienilor au promis marea cu sarea si cand au ajuns la putere au oferit romanilor praful de pe toba. Marea majoritate a politicienilor s-au afirmat printr-un discurs public mincinos, plin de promisiuni goale, fara niciun pic de onestitate fata de romani si fara sa dea cu adevarat fundament real pentru orice promisiune, sau pentru orice obiectiv pe care si l-au stabilit”, a acuzat Ludovic Orban.

Primul si cel mai important lucru este refacerea credibilitatii, autoritatii si capacitatii administrative a institutiilor publice, afirma liderul PNL. Premierul desemnat a acuzat modul in care au fost gestionate sistemul de educatie, cel de sanatate sau „lipsa de viziune” in domenii precum agricultura. El s-a referit la lipsa de promovare a Romaniei ca destinatie turistica sau la repartizarea gresita a investitiilor in infrastructura care, in loc sa se faca in zona de conectare, au inceput cu drumurile comunale.

Proiectul ”Romania educata” trebuie pus in practica de ”orice Guvern care va veni”, a spus Ludovic Orban, explicand ca educatia este fundamentul dezvoltarii.

PNL

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole