Klaus Iohannis si PNL, in elita europeana

home camp2
home camp2
home camp2

La invitatia Presedintelui Klaus Iohannis si a PNL, toti liderii Partidului Popular European (PPE) si cei mai influenti lideri europeni, sefi de stat si de guvern, lideri de partide, participa la summitul PPE de la Sibiu, pe 9 mai. Este cea mai importanta reuniune la varf a PPE din acest an. Liderii celei mai puternice familii politice europene pregatesc Summitul informal al sefilor de stat si de guvern din UE, gazduit la Sibiu, in aceeasi zi, de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Cele doua reuniuni europene la varf vor formula agenda strategica a Uniunii Europene pe urmatorii cinci ani.

Este, probabil, prima data cand avem un summit dedicat viitorului Europei. Uniunea Europeana se regandeste pe ea insasi si se vrea apropiata din nou de cetatenii ei. Sunt obiective puse pe agenda de criza Brexitului, de problemele generate de migratie si terorism, de provocarile economice si ale globalizarii, de ascensiunea euroscepticismului.
Solutiile echilibrate, rationale si puternic fundamentate sunt de asteptat sa vina de la Partidul Popular European. PPE este cea mai importanta forta politica a Europei si are la activ precedente majore de buna guvernare europeana si de gestionare eficienta a crizelor. Summitul PPE care precede reuniunea informala a Consiliului European de la Sibiu va da linia directoare a viitorului Uniunii Europene, asa cum s-a intamplat si in trecut.

Partidul National Liberal va avea un rol important atat in ziua Summit-ului PPE, cat si in ajunul acestuia. In 8 mai, cu o zi inainte de Summitul UE, la Sibiu, va avea loc Biroul Executiv al PNL. Aceasta reuniune este dedicata integral dezbaterii agendei europene pe urmatorii cinci ani si ii are ca invitati pe Joseph Daul, presedintele PPE si pe Antonio Lopez Isturiz, Secretarul General al popularilor europeni. Presedintele PNL, Ludovic Orban, vorbeste despre miza europeana si politica a evenimentelor de la Sibiu: ”Sunt evenimente extrem de importante, care reflecta anvergura europeana a Partidului National Liberal si care arata capacitatea PNL de a influenta decizii la nivel european in favoarea romanilor”.

La Summitul PPE sunt asteptati sa participe: Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Jean Claude Jucker, presedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, presedintele Consiliului European, Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, Manfred Weber, candidatul PPE la presedintia comisiei Europene si lideri ai PPE.

Implicarea cetatenilor – secretul consolidarii viitorului european al Romaniei

Reuniunile PPE si UE din aceasta perioada au nu numai rolul de a da un semnal in interiorul Uniunii Europene cu privire la liniile directoare ale politicilor din urmatorii cinci ani. Ele formuleaza si un mesaj de mobilizare pentru toti cetatenii europeni pentru constientizarea importantei momentului alegerilor europarlamentare. Toti romanii trebuie sa stie ca rolul noului Parlament European nu este unul esential doar pentru politicile mari europene, ci si pentru viata fiecaruia dintre noi. Noul mandat al Parlamentului European echivaleaza cu un nou mandat al Comisiei Europene si traseaza directii care influenteaza in mod concret viata oamenilor si a comunitatilor in care acestia traiesc.

Uniunea Europeana vine cu o noua strategie si viziune asupra viitorului european: apropierea de oameni si comunitati. Tinerii, in mod special, in mod traditional mai putin interesati de alegerile europene, trebuie sa constientizeze ca momentul 26 mai este unul de cotitura, de rezultatul acestor alegeri depinde consolidarea drumului european al Romaniei si al fiecaruia dintre noi. Asadar, mobilizarea romanilor la vot, in special a tinerilor, este extrem de importanta pe 26 mai. PSD si ALDE au tot interesul ca participarea la vot sa fie redusa pentru ca doar asa isi pot trimite cat mai multi reprezentanti la Bruxelles unde, cum bine stim, nu sunt bineveniti.

Aflati mai multe aici: https://www.romaniainprimulrand.ro/

La comanda PNL, cod unic mandatar financiar 41190007

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *