Koala ar putea disparea in totalitate dintr-un stat australian pana in anul 2050 din cauza defrisarilor

Reclame home 1
Reclame home 1

Transformarea zonelor impadurite in terenuri agricole ar putea duce la disparitia exemplarelor de koala din statul australian Noul Wales de Sud (NSW) pana in anul 2050, au avertizat vineri specialisti in conservarea naturii, citati de agentia DPA, informeaza AGERPRES.

Cu ajutorul imaginilor din satelit, cercetatorii au monitorizat ritmul accelerat al defrisarilor din statul australian si au estimat impactul acestora asupra speciilor vulnerabile si pe cale de disparitie intr-un raport publicat vineri de World Wide for Nature (WWF) si Nature Conservation Council din NSW.

”WWF-Australia estimeaza ca este posibil sa mai existe mai putin de 20.000 de koala in NSW si, in ritmul actual, acestia ar putea disparea din acest stat pana in 2050”, subliniaza intr-un comunicat Stuart Blanch din cadrul WWF.

”Trebuie sa oprim aceasta defrisare excesiva daca vrem sa tinem in viata koala pentru generatiile viitoare”, a adaugat Blanch.

Raportul a fost lansat cu ocazia zilei nationale a speciilor amenintate cu disparitia, infiintata in Australia pentru a marca decesul ultimului exemplar de tigru tasmanian, la gradina zoologica Hobart, in anul 1936.

Guvernul NSW si-a incalcat politica permitand defrisarile in teritoriile locuite de koala, specie amenintata cu disparitia si considerata protejata, indicand ca, potrivit noilor studii, numarul acestor animale aflate in salbaticie este mult mai mare decat se credea anterior, noteaza DPA.

Potrivit organizatiei Australia Koala Foundation, in prezent traiesc mai putin de 100.000 de koala pe teritoriul Australiei, iar numarul lor ar putea fi chiar de 43.000.

Koala sunt amenintati cu disparitia din cauza defrisarilor, dar si a atacurilor cainilor, incendiilor de vegetatie si traficului rutier.

Koala sunt animale clasificate drept ”vulnerabile” din cauza pierderii habitatului, insa Australia Koala Foundation sustine ca ar trebui incluse in categoria ”extrem de periclitate”. De asemenea, potrivit organizatiei, este necesara inmultirea habitatelor protejate in care traiesc aceste animale.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2