Kovesi, aviz pozitiv in Consiliu de la ambasadorii statelor membre UE pentru functia de procuror sef european

PNL

Laura Codruta Kovesi a primit aviz pozitiv in Consiliu de la ambasadorii statelor membre ale UE pentru functia de procuror sef european, a anuntat, joi, Dacian Ciolos, lider al Grupului Renew din Parlamentul European, informeaza AGERPRES.

Potrivit acestuia, Kovesi a convins ‘prin integritate si competenta dovedita’ in conducerea DNA si a Ministerului Public.

“Eforturile noastre in Parlamentul European dau roade. Ma bucur ca Laura Codruta Kovesi a primit azi un vot pozitiv in Consiliu de la ambasadorii statelor membre si, astfel, are cale libera pentru functia de procuror-sef european. O felicit, este meritul ei ca a ajuns aici si a convins prin integritate si competenta dovedita in conducerea DNA si a Ministerului Public. Am reusit impreuna cu colegii din Alianta USR PLUS si din grupul Renew Europe sa actionam coordonat pentru a depasi blocajul politic care a existat pana acum, in parte si datorita impotrivirii guvernului PSD. Din fericire, Franta si guverne ale statelor membre cu care am avut discutii in ultimele luni si-au schimbat pozitia si azi au votat pentru candidata romana, asa cum ar fi trebuit sa se intample de la inceput daca PSD nu ar fi actionat invers fata de interesul Romaniei”, a scris Ciolos pe Facebook.

Franta a anuntat in luna iulie ca o sustine pe Kovesi in functia de procuror sef al Parchetului European, dupa ce contracandidatul francez Jean-Francois Bonhert a acceptat propunerea de a ocupa pozitia de procuror sef al Parchetului National Financiar Francez.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1