Kovesi, despre dosarul de la CEDO: Este doar o incercare de a amana acest proces din partea guvernului

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Fostul procuror sef al DNA Laura Codruta Kovesi a declarat, miercuri, ca cererea de amanare a judecarii plangerii depuse la CEDO este ”doar o incercare de a amana acest proces din partea Guvernului”, informeaza AGERPRES.

“Asa dupa cum Curtea Europeana a Drepturilor Omului a informat ambele parti, procedura de judecata este una de urgenta. Deci este cumva aberant sa vii sa ceri un termen de doua luni, in conditiile in care vorbim de o procedura de urgenta si in conditiile in care termenele la CEDO care se dadeau pentru amanari sunt de obicei de trei saptamani”, a spus Kovesi, la iesirea de la CSM, intrebata despre faptul ca Guvernul Romaniei ar fi solicitat o amanare in acest caz.

Ea a aratat ca nu face pronosticuri in legatura cu decizia CEDO.

“Obligatia mea de a raspunde este dupa ce primim raspunsul Guvernului. In momentul in care Guvernul raspunde, noi (…) facem un raspuns la Curte in momentul in care se fixeaza un termen”, a mai spus Kovesi.

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM a luat in discutie, miercuri, raportul intocmit de Inspectia Judiciara cu privire la savarsirea de catre fostul sef al DNA Laura Kovesi si de procurorul-sef adjunct Marius Iacob a unor abateri disciplinare.

Kovesi a depus, in luna decembrie 2018, o plangere la CEDO, in care arata ca i-au fost incalcate mai multe drepturi atunci cand a fost revocata din functia de procuror-sef al DNA, in urma deciziei Curtii Constitutionale din mai 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1