Kovesi: Eu nu am cerut sprijinul Guvernului, nici nu m-am asteptat sa ma sustina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fostul procuror-sef al DNA Laura Codruta Kovesi a declarat, sambata, ca nu a cerut sprijinul Guvernului atunci cand a decis sa se inscrie in cursa pentru sefia Parchetului european si ca se astepta la o campanie negativa indreptata impotriva sa, informeaza AGERPRES.

“Nu am avut asteptari (de la Guvern – n.r.). Eu nu am cerut sprijinul Guvernului, nici nu m-am asteptat sa ma sustina, ma asteptam la o campanie negativa impotriva mea, dar am apreciat foarte mult ca am avut posibilitatea in Parlamentul European sa lamuresc anumite lucruri. Am spus: daca sunt lucruri negative pe care le-ati auzit, va rog sa ma intrebati si este momentul sa le lamurim. Asta mi s-a parut ca este o procedura onesta si transparenta, sa ii dai si celui care este acuzat ca a facut lucruri negative posibilitatea de a le lamuri cat mai corect. Pana la urma, aceasta este si esenta unei dezbateri, nu sa te intrebe doar lucrurile pe care tu vrei sau crezi ca te intreaba, ci si alte lucruri”, a spus Kovesi, la Europa FM, intrebata cum s-a simtit stiind ca pentru functia de procuror-sef european este sustinuta de multi romani, dar nu si de Guvernul Romaniei.

Ea a mentionat ca la audierea din Parlamentul European a avut foarte mari emotii pentru ca reprezenta, intr-un fel, sistemul judiciar romanesc.

“Te duci acolo in nume personal, mi-am depus candidatura singura si m-am bazat pe mine, dar cand intri in sala, toata sala aceea plina, erau 200 – 300 de oameni, stiu ca esti un procuror din Romania, reprezinti, intr-un fel, tara, reprezinti cumva sistemul judiciar roman, care in ultimii ani chiar a depus eforturi, procurorii si judecatorii au muncit foarte mult.

Nu zic ca suntem un sistem de justitie perfect, ca nu s-au facut greseli, dar s-au facut foarte multe lucruri bune si s-a depus un foarte mare efort, mai ales in lupta anticoruptie, dar nu numai. Atunci cand esti intr-o astfel de competitie cu colegi din alte tari tii cumva sa arati ca reprezinti niste oameni profesionisti, onesti, curajosi si cumva este o presiune. In plus, am primit foarte multe incurajari, foarte multi oameni, inclusiv pe strada sau prin telefon, prin petitii, erau foarte multi oameni care aveau asteptari si care m-au sustinut de fapt. Am tot auzit niste stiri false ca a fost o super-echipa secreta. Aceasta a fost echipa – toti oamenii care mai spera in Justitie si care au transmis un gand bun”, a explicat Kovesi.

Fosta sefa a DNA a afirmat ca ceea ce a tinut de ea a facut, din punct de vedere tehnic si ca profesionist si-a terminat treaba si urmeaza o decizie politica.

“Daca nu voi fi aleasa, o sa imi continui drumul. Deocamdata sunt procuror si imi place acest lucru, nu se termina viata si nici nu incepe cu o functie, deocamdata drumul pe care am ales sa merg este acesta. O sa analizez optiunile dupa finalizarea procedurii”, a afirmat Kovesi.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2