Kovesi, libera sa plece la Bruxelles. A scapat de controlul judiciar

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, a scapat de masura controlului judiciar, astfel ca poate pleca la Bruxelles, unde continua procedurile pentru numirea procurolului sef european.

Decizia de revocare a controlului judiciar a fost luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

”S-a dispus revocarea masurii. Am contestat ca aceasta masura a fost nelegala. Am aratat in contestatie toate motivele de nelegalitate, de netemeinicie.

Acum pot sa parasesc si tara, s-au revocat toate masurile si mi s-a admis contestatia”, a declarat Kovesi dupa aflarea sentintei.

Laura Codruta Kovesi a contestat controlul judiciar, masura preventiva pe care i-a impus-o, saptamana trecuta, procuroarea Adina Florea de la sectia speciala de anchetare a magistratilor.

Timp de aproximativ 2 ore, Codruta Kovesi a dat o declaratie in fata judecatorului de drepturi si libertati in care a contestat cu vehementa legalitatea acestei masuri preventive, a controlului judiciar.

Kovesi este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu (cinci acte materiale) si marturie mincinoasa de catre procurorii SIIJ.

Kovesi a afirmat ca singurul scop al acestui control judiciar este sa o impiedice sa ocupe functia de procuror sef european, pentru care se afla in competitie cu un procuror francez: Jean Francois Bohnert. De altfel, joi, 4 aprilie, sunt programate noi discutii.

stirileprotv.ro

Reclame home 1
Data curenta: ’19/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *