Kovesi: Se incearca oprirea mea prin orice mijloace; sunt parte a unei campanii de hartuire si de intimidare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Laura Codruta Kovesi, fosta sefa a DNA, a declarat vineri, dupa ce a fost la Politie pentru a semna controlul judiciar, ca se incearca prin orice mijloace sa nu ocupe functia de sef al Parchetului European si a subliniat ca este parte a unei campanii “de hartuire si intimidare”, informeaza AGERPRES.

Kovesi a fost intrebata de jurnalistii prezenti in fata Sectiei 18 Politie daca aceasta masura preventiva a controlului judiciar ii va afecta sansele de a ajunge sef al Parchetului European.

“Nu am voie sa vorbesc despre aceasta masura preventiva. Daca ne referim la candidatura, repet ceea ce am spus in mai multe randuri. In urma evaluarii comisiei tehnice am iesit pe primul loc. In acest moment, se deruleaza niste negocieri intre Parlament si Consiliu. O sa vedem care va fi finalul, o sa vedem daca tot ceea ce s-a intamplat in ultima perioada va afecta sau nu aceasta procedura. Este foarte evident si mie imi este clar ca tot ceea ce s-a intamplat in ultimele luni are legatura cu participarea mea in aceasta procedura. Se incearca prin orice mijloace oprirea mea de a ocupa aceasta functie pentru care am candidat si am iesit prima intr-o procedura in care au fost inscrisi mai multi procurori din Europa. Este evident ca sunt parte a unei campanii de hartuire, de intimidare. Sunt un semn pentru toti ceilalti colegi din sistem care vor sa isi faca treaba, dar in egala masura sunt foarte convinsa ca procurorii si judecatorii isi vor continua treaba si nu se vor lasa intimidati”, a spus Kovesi.

Ea a refuzat sa confirme daca va ataca masura controlului judiciar la Instanta suprema, explicand ca nu are voie sa vorbeasca despre acest dosar.

“Respect decizia care a fost luata in cursul zilei de ieri (n.r. – joi), dar nu o sa comentez ceea ce fac in cursul masurii preventive, pentru ca nu am voie sa fac acest lucru. (…) Nu pot sa comentez cu privire la obligatiile care au fost impuse de procuror”, a precizat Kovesi.

Joi, Laura Codruta Kovesi a fost plasata sub control judiciar de procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa, in legatura cu aducerea in tara a fostului director FNI Nicolae Popa.

Potrivit unor surse judiciare, Kovesi are mai multe interdictii, ea neavand voie sa paraseasca tara si sa vorbeasca cu presa despre dosarul in care este cercetata. De asemenea, nu poate activa ca procuror la Parchetul General.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2