Kremlin: Intrevederea dintre Putin si Trump in marja summitului G20 va avea loc cum a fost prevazut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Intrevederea dintre presedintii rus si american, Vladimir Putin si Donald Trump, va avea loc in marja summitului G20 de la Buenos Aires, dupa cum a fost prevazut, in pofida amenintarilor liderului american de a anula aceasta intrevedere, a anuntat joi Kremlinul, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

„Washingtonul a confirmat intrevederea”, a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, precizand ca aceasta va avea lor sambata, „1 decembrie, in jur de miezul zilei” si „ar putea dura circa o ora”.

Printre subiectele ce ar putea fi abordate de catre cei doi sefi de stat se numara „relatiile bilaterale, securitatea strategica, dezarmarea si conflictele regionale”, a adaugat Peskov.

„Nu trebuie neaparat sa fim de acord asupra tuturor problemelor, de altfel aceasta este imposibil, insa este necesar sa discutam. Este nu doar in interesul tarilor noastre, ci si al lumii intregi”, a explicat Peskov.

Confruntarea dintre Ucraina si Rusia, reactivata de sechestrarea, duminica, in largul Peninsulei Crimeea a trei nave militare ucrainene de catre paza de coasta rusa, ameninta sa aiba repercusiuni asupra summitului G20 care isi incepe lucrarile vineri, in Argentina.

„Poate ca nu voi face aceasta intrevedere” prevazuta cu Putin in acest cadru, a avertizat marti Donald Trump intr-un interviu pentru Washington Post, subliniind ca „nu-i place aceasta agresiune”.

Ciocnirea dintre Rusia si Ucraina a avut loc in timp ce nave ale marinei ucrainene incercau sa traverseze stramtoarea Kerci pentru a intra in Marea Azov, de o importanta cruciala pentru exporturile de cereale sau de otel produse in estul Ucrainei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2