Kremlin: Moscova isi va continua operatiunea militara in Siria

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

soldati-razboi 2Rusia isi va continua campania de bombardamente aeriene pentru sustinerea fortelor lui Bashar al-Assad in Siria, in pofida apelurilor repetate ale Washingtonului de a pune capat “potopului de foc” abatut asupra orasului Alep, a anuntat joi Kremlinul, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

“Moscova isi va continua operatiunea aeriana pentru sustinerea luptei antiteroriste a fortelor armate siriene”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Luam nota cu regret de caracterul neconstructiv al retoricii Washingtonului din ultimele zile”, a adaugat el.

Aceste declaratii intervin in conditiile in care secretarul de stat al SUA, John Kerry, a atentionat Moscova ca ar putea inceta orice cooperare asupra Siriei daca nu vor inceta bombardamentele asupra Alep, oras-cheie din conflict, supus unor intense lovituri ale aviatiei ruse si siriene, dupa esuarea unui armistitiu negociat de rusi si americani.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a calificat, la randul sau, drept “crime de razboi” bombardamentele asupra celor doua spitale principale din partea rebela a orasului Alep, in timp ce ministrul de externe al Frantei, Jean-Marc Ayrault, a anuntat ca tara sa a propus la ONU o rezolutie pentru un armistitiu.

“Moscova isi mentine interesul pentru cooperarea cu Washingtonul, atat pentru punerea in aplicare a acordurilor care figureaza in documente, cat si pentru cresterea eficientei in lupta impotriva terorismului in Siria”, a continuat Peskov, joi.

“Insa Moscova spera si ca obligatiile pe care Washingtonul a acceptat sa si le asume vor fi respectate. Pana in prezent ele nu au fost respectate”, a adaugat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Rusia cere ca SUA sa faca presiune asupra rebelilor sirieni, pentru ca acestia sa se delimiteze de gruparile jihadiste, cum sunt Frontul Fateh al-Sham (fostul Front al-Nosra, ramura siriana a Al-Qaida).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *