Kremlin: NATO, un ”produs al Razboiului Rece destinat confruntarii”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Kremlinul a reiterat marti criticile la adresa expansiunii catre Est a NATO, considerand alianta militara ca un ”produs al Razboiului Rece” al carui scop este ”confruntarea” cu Rusia, dar asigurand ca nu doreste sa se amestece in summitul ei de la Bruxelles, relateaza France Presse si dpa, informeaza AGERPRES.

Liderii tarilor membre NATO, care se intalnesc miercuri si joi cu Donald Trump, se asteapta la presiuni din partea presedintelui american, care cere impartirea poverii financiare a Aliantei.

“Aceste dispute nu sunt treaba noastra. Relatia noastra cu NATO este perfect cunoscuta”, a declarat jurnalistilor purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, in comentarii citate de agentia de presa de stat TASS.

“Aceasta alianta este un produs al Razboiului Rece si al confruntarii din acea perioada. Ea a fost formata in scopul si in numele confruntarii”, a adaugat Peskov.

“Tot ceea ce ea face pe termen lung – fie ca avanseaza spre frontierele noastre, isi dezvolta infrastructura militara in directia frontierelor noastre – confirma de fiecare data esenta acestei aliante”, a adaugat el, notand ca Rusia continua sa mentina “contacte destul de modeste” cu NATO.

Rusia vede orice extindere a NATO catre frontierele sale ca un semn de agresiune impotriva ei si o dorinta de a o inconjura, aminteste AFP.

Moscova acuza de asemenea Alianta si Statele Unite ca au intrat intr-o cursa “frenetica” de inarmare si distrug “echilibrul militar” in vigoare in Europa de la prabusirea URSS.

NATO si-a marit prezenta in domeniul securitatii in statele baltice si Polonia in ultimii ani, dupa anexarea de catre Rusia a regiunii vecine ucrainene Crimeea, aminteste dpa.

Rusia a ocupat si a anexat peninsula, unde se afla o veche baza navala rusa la Marea Neagra, ca represalii pentru destituirea presedintelui prorus ucrainean in urma manifestatiilor prooccidentale la Kiev in 2014.

Tensiunile cu Rusia se asteapta sa fie un subiect major de discutii la summitul NATO de miercuri si joi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2