Kremlin: Planul lui Trump de dezvoltare de noi rachete, „extrem de periculos”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Planurile presedintelui american Donald Trump ca SUA sa dezvolte noi rachete balistice dupa retragerea din tratatul privind fortele nucleare intermediare sunt ‘extrem de periculoase’, a apreciat miercuri Kremlinul, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Vorbind despre intentia Washingtonului de a se retrage din acest tratat, Trump a afirmat ca SUA vor dezvolta noi rachete cu raza medie daca Rusia si China nu vor fi de acord sa opreasca dezvoltarea propriilor rachete.

‘Este o intentie extrem de periculoasa’, a indicat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, solicitat de jurnalisti sa comenteze pe marginea declaratiei lui Trump. ‘Va face lumea mai periculoasa’, a adaugat el.

Peskov a mai afirmat ca Rusia si SUA au discutat despre posibilitatea unei vizite a presedintelui Vladimir Putin la Washington anul viitor.

Aceasta posibilitate a fost evocata pe scurt in timpul prezentei consilierului pentru securitate nationala al Casei Albe, John Bolton, in capitala Rusiei in aceasta saptamana, dar deocamdata nu exista planuri concrete, a mentionat Peskov.

Presedintele american Donald Trump si omologul sau rus Vladimir Putin au in plan o intrevedere luna viitoare la Paris, au declarat marti surse oficiale. Aceasta ar fi prima intalnire a celor doi lideri dupa summitul din iulie de la Helsinki, care a declansat o furtuna de critici legata de atitudinea prea concilianta a lui Trump fata de Kremlin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *